De 23-jarige Mascha Feoktistova is de oprichtster van de populaire site Beautygloss. Ik interviewde Mascha over haar werk als beautyblogger.

Je bent hoofdredactrice en eigenaar van Beautygloss, wat houdt dat in?
“Dit houdt in dat ik de website opgestart heb en zelf run. Ik schrijf iedere dag artikelen en beslis zelf wat er online komt op de website. Ik ben de enige persoon die voor de site schrijft, maar ook doe ik alle technische dingen zelf.”

Werk je fulltime aan Beautygloss of heb je nog ander werk?
“Ik doe het inmiddels fulltime.”

Hoe ziet jouw gemiddelde werkdag eruit?
“Ik sta op en check altijd als eerste mijn mail, comments en tweets. Vervolgens begin ik aan het artikel van die dag of meerderen. Ik krijg tussendoor pakketjes binnen, maak foto’s, test producten uit, pleeg telefoontjes. Regelmatig ga ik ook naar Amsterdam voor een perspresentatie.

Volg je naast je werk nog een opleiding?
“Ik heb MBO Onderwijsassistent gedaan en ben nu aan het afstuderen van HBO SPH (Sociaal Pedagogische Hulpverlening).”

Maar hoe ben je dan in deze branche gerold?
“Ik heb altijd al een website gehad, mijn allereerste toen ik 9 was, en vanaf mijn 15e blogs. Beauty is altijd al een onderwerp waar ik interesse in heb gehad.”

Hoe denk je dat het komt dat Beautygloss zo’n groot succes is geworden?
“Ik denk de timing, op het moment dat beautygloss begon waren er nog geen persoonlijke websites over uitsluitend beauty in het Nederlands. Al groeien de bezoekers nog steeds flink, ik denk omdat de stukjes toch vrij persoonlijk geschreven worden.”

Wat is het leukste dat je ooit hebt meegemaakt met je bedrijf?
“Dat ik naar New York mocht om vanuit daar te bloggen!”

Wat is het minst leuke dat je ooit hebt meegemaakt met je bedrijf?
“Een keer ben ik flink gefopt door een bedrijf en dit ging ook ten koste van mijn reputatie. Je leert ervan.”

Je bent het gezicht van Beautygloss, maar kleven er ook nadelen aan je online bekendheid?
“Niet echt. Je wordt weleens besproken op een forum of zo, iedereen heeft zijn mening over je, maar dat vind ik allemaal niet zo erg.”

Waar zien wij Mascha over 3 jaar?
“Op tv en met een site die door iedere Nederlandse vrouw bezocht wordt!”

Heb je een groot voorbeeld of iemand die je bewonder?
“Nee eigenlijk niet!”

Wat is je favoriete beauty merk en product?
“Mijn favoriete merk is Dior. Mijn favoriete product is moeilijk, op het moment 8 hour cream!”

Welke websites bezoek je graag?
“Youtube, zoals ze zeggen, internet killend tv. Ik kijk alleen zowat nog maar Youtube en verder Google ik veel. Ik probeer niet te veel andere beautyblogs te lezen zodat ik niet onbewust iets na doe of zo.”

Wat is jouw advies aan meiden die voor zichzelf willen beginnen?
“Gewoon doen! Een site is in 5 minuten opgezet als je wilt.”