Als je nog nooit naar de Efteling bent geweest, dan heb je zeker wat gemist. Toen ik er voor het eerst kwam als klein meisje, toen was ik meteen verkocht. En eerlijk gezegd vind ik het nu nog steeds geweldig om naar toe te gaan. Ik zal je uitleggen waarom.

De Efteling is een pretpark voor jong en oud en heeft zoveel attracties dat je je niet kunt vervelen. Het bestaat al tientallen jaren, maar blijft zich steeds vernieuwen en uitbreiden. De verschillende spookjes en thema’s van de attracties, geven het park een uniek karakter. In mijn ogen hangt er dan ook altijd een magische en vrolijke sfeer.

Aangezien de Efteling een pretpark is moet je rekenen op veel drukte, vooral als het mooi weer is. Het is nu eenmaal een populaire trekpleister in ons land, waar veel mensen op af komen. Nu ben ik niet graag omringd door drukte, maar omdat de Efteling groot genoeg is heb ik er geen last van. Wat soms wel vervelend is, is als je in een lange rij moet gaan staan wachten voor een attractie. Maar dat is volgens mij bij elk pretpark zo.

De attracties
De Efteling heeft zoveel verschillende attracties, dat het moeilijk is om een favoriet te kiezen. Waar ik wel altijd graag in ga dat is de Droomvlucht, hier lijkt het net alsof je in een sprookjeswereld van elfjes zit. Ik houd ook wel van een beetje actie, zoals in de Python, de Vogel Rok, de Halve Maen of de Villa Volta. De Efteling heeft er ook weer een nieuwe achtbaan bij, namelijk Joris en de Draak, dus die moet ik eigenlijk binnenkort even uittesten.

Eten & drinken
Krijg je nu honger van al die spanning en betovering, dan zijn er meerdere plekken in het park waar je iets kunt eten en drinken. Zo kun je kiezen uit restaurants, simpele eettentjes of de snoepkraampjes met lekkernijen uit oma’s tijd. Het maar net waar je op dat moment zin in hebt en wat je maag kan verdragen.

Openingstijden
De Efteling is 365 dagen per jaar geopend, maar heeft tijdens de zomer wel andre openingstijden als in het winterseizoen. Ook zijn tijdens de wintemaanden de Piraña, Python en de Roeivijver gesloten. Als het vriest zijn ook de De Vliegende Hollander, Bobbaan, Halve Maen, en D’Oude Tuffer gesloten.