De veertiende collectie van supermodel Kate Moss voor Topshop is ook meteen haar laatste. Over de reden van haar vertrek wordt druk gespeculeerd.

Er zijn verschillende boze tongen die beweren dat het al een tijdje niet goed ging met de collecties van Kate voor Topshop. Eerder ontwierp Kate zes collecties per jaar voor de Britse modeketen maar dat werd al teruggebracht naar twee.

Volgens Daily Mail zou de dochter van Philip Green, de eigenaar van Topshop, een reden kunnen zijn voor het vertrek van Kate. De 19-jarige Chloe Green zou in training zijn bij haar vader om de kneepjes van het vak te leren. Haar ambitie is om een eigen kledinglijn te ontwerpen, zoals Kate dat ook gedaan heeft.

Philip Green zegt dat de reden van Kate’s vertrek het gebrek aan tijd is. Het ontwerpen van de collecties neemt veel tijd in beslag en daar heeft Kate helaas de tijd niet meer voor. Ontwerpen doet het supermodel niet alleen voor Topshop, maar ook voor Longchamp. Verder heeft ze net contracten getekend bij Isabel Marant en modehuis Balenciaga en daarnaast heeft ze ook nog haar eigen parfum. Tijdgebrek zou daarom een logische reden kunnen zijn voor haar vertrek.

In oktober komt de laatste collectie van Kate Moss in de winkel. Daarna zal Topshop nog een aantal populaire artikelen uit eerdere collecties opnieuw uitbrengen. We hebben dus nog even de tijd om een echte Kate Moss voor Topshop te scoren!