Beyoncé wordt wederom beschuldigd van plagiaat. Dit keer gaat het niet om een gejat nummertje, maar om een legging.

In de in de winter 2010 campagne van het House of Dereon, het eigen kledingmerk van Beyoncé, is de zangeres te zien een opvallende legging. Maar de zwarte met studs versierde legging zou Beyoncé niet zelf hebben ontworpen, maar eigenhandig hebben gekopieerd van het merk E-label.

De eigenaresse van E-label zegt dat ze zelf eerst geeneens doorhad dat Beyoncé niet haar legging droeg, maar een eigen ontwerp. En ik moet toegeven dat de 2 leggings ook verdacht veel op elkaar lijken.

Helaas voor E-label hebben ze geen copyright op de legging en aangezien de legging hier en daar wat anders is, is er juridische gezien geen sprake van plagiaat. Maar een zeer sappig detail is dat Beyoncé vorig jaar de legging van E-label heeft gekocht bij de Topshop in Londen en dat is voor het merk genoeg bewijs om te kijken of ze de zangeres toch kunnen aanklagen.