H&M zet graag zijn beste beentje voor, voor het goede doel. Daarom heeft H&M een tas ontworpen voor het All for Children project van Unicef.

H&M en Unicef hebben de Zweedse illustratrice Cassandra Rhodin gevraagd om een tas te ontwerpen van biologisch katoen. 30 procent van de opbrengst van iedere tas gaat naar het All for Children initiatief, een project dat ervoor zorgt dat kinderen in ontwikkelingslanden naar school kunnen. Eerder ontwierpen de Zweedse illustratrice Lovisa Burfitt en Sonia Rykiel al en tassen voor het project.

Hoewel ik het een heel nobel initiatief vindt van H&M, heb ik er toch gemengde gevoelens bij. Want pak maar eens één van je H&M kledingstukken. Dan zul je zien, dat deze vaak worden gemaakt in landen zoals Bangladesh en we weten allemaal dat de werkomstandigheden daar verre van ideaal zijn.

De tas ontworpen door Cassandra Rhodin is sinds deze week te koop bij H&M.