Na drie jaar het gezicht te zijn geweest van het kledingmerk Candie’s, vond Britney het wel tijd worden voor een volgende stap. En dat was het zelf ontwerpen van een collectie, met als resultaat een kledinglijn voor hippe meiden.

Als je je ooit net zoals Britney Spears hebt willen kleden, dan krijg je nu de kans. De zangeres heeft namelijk een kledinglijn ontworpen voor Candie’s, aan de hand van haar eigen stijl. Zo heeft Britney enkele kledingstukken van haar Circus tour en die ze in het dagelijks leven draagt, gebruikt als inspiratie tijdens het ontwerpen. Verder heeft ze gezorgd dat er veel jeans in de collectie kwamen te zitten, want hier is ze naar eigen zeggen dol op. 

De kledinglijn heet Britney for Candie’s en bestaat uit veel basis en casual ontwerpen, die weer met andere stukken te combineren zijn. Zo zijn er onder andere de skinny en boyfriend jeans, leggings, rokjes, tops en jasjes. Schoenen, tassen en andere accessoires zijn ook in de collectie opgenomen. Het favoriete kledingstuk van Britney is de zwarte trenchcoat.

Britney wilde kleding ontwerpen die haar fans, maar ook zij zelf zou dragen. Verder moest de kleding er hip, stoer en meisjesachtig uit komen te zien en om dit te bereiken heeft ze veel studs en kant in de ontwerpen gebruikt. Omdat ze gek is van jeans, was het belangrijk dat hier een paar goede van bij kwamen te zitten. Zoals elk meisje is la Spears ook dol op sieraden, dus konden de kettingen en oorbellen niet ontbreken.

De collectie Britney for Candie’s is alleen bij de Amerikaanse winkelketen Kohl’s verkrijgbaar.