Eigenlijk willen we het bijna allemaal wel, een plattere buik. Maar hoe werk je daar nou precies aan? Ik heb 5 tips voor een platte buik voor je samengesteld en ik hoop dat ze voor je werken!

Thuis oefenen
Veel van ons claimen geen tijd te hebben om te gaan sporten of er geen geld voor te hebben. Gelukkig kun je thuis ook werken aan je buikje. Ik ga nu uitleggen hoe je sit-ups moet doen. Ga plat op je rug liggen en buig je knieën en zet je voeten plat op de grond. Ga daarna achter elkaar een stukje omhoog en weer terug en herhaal dit een paar keer.

Vet verminderen
Al doe je 100 of meer sit-ups op een dag kan dat buikje er nog steeds blijven. Dit komt omdat veel mensen vergeten dat je ook je voeding moet aanpassen. Je kunt dan wel sterke buikspieren hebben, maar door dat vetlaagje zie je dit niet. Daarom is het dus belangrijk dat je ook je eetpatroon aanpast. Let op wat je eet en in welke hoeveelheden.

De zij-spieren
Niet alleen in het midden van je buik zijn spieren, ze bevinden zich ook aan de zijkanten van je buik. Het vetlaagjes die aan de zijkanten zitten worden ook wel de ‘love handels’ genoemd. Als je de normale sit-up ook naar de zijkant doet train je je zij-spieren. Dus in plaats van recht naar voren te komen, probeer je met je rechterelleboog je linkerknie aan te raken (zonder je armen voor je gezicht te buigen!).

Crunch voor de onderbuik
Ga weer plat op je rug liggen en leg je armen plat langs je op de grond. Kruis daarna je enkels en til met behulp van je buikspieren je voeten van de grond. Til verder tot je billen van de grond komen en probeer dit vast te houden.

Niet doorslaan
Je lichaam heeft natuurlijk tijd nodig om te wennen aan de nieuwe bewegingen. Begin niet met 100 sit-ups in 1 keer. Probeer in het begin setjes van tien tot vijftien keer te doen en het dan langzaam op te bouwen.