Het is zover. De middelbare school is voorbij en je begint aan je nieuwe studie. Dit gaat vaak samen met op kamers gaan. Maar hoe vind je nou eigenlijk een studentenkamer?

Er zijn veel verschillende manieren om een kamer te vinden. Ik leg er hieronder een paar uit.

Internet
Op het internet worden talloze kamers aangeboden via advertenties. Er zijn speciale sites ontwikkeld waarop studentenkamers worden aangeboden. Zoek via Google op studentenkamers en er gaat een wereld voor je open. Vaak moet je je wel inschrijven voordat je kunt reageren op een kamer.

Krant
Via de normale landelijke krant of het krantje van je studie kun je ook op zoek gaan naar een studentenkamer. Je kunt kijken onder aangeboden kamers, maar je kunt natuurlijk ook zelf een advertentie plaatsen.

Woningcorporaties
Via verschillende corporaties zoals DUWO kun je ook kamers vinden. Je moet je eerst inschrijven voordat je kunt reageren op de kamers. De kamers verschillen van in een flatgebouw tot op het schoolterrein.

Makelaars
Dit is niet echt een aanrader als je weinig geld hebt. Vaak zijn de kamers via makelaars te duur. Maar heel af en toe zit er een goedkoop kamertje tussen. Houd de sites allemaal goed in de gaten en probeer er als eerste bij te zijn.

Dit zijn een paar manieren om een studentenkamer te vinden. Het is lastig om een kamer te vinden, omdat er natuurlijk heel veel studenten zijn die een kamer zoeken. Begin dus op tijd met zoeken.