De badplaats Rimini in Italië staat ook wel bekend als een populaire jongerenbestemming, voornamelijk vanwege het bruisende uitgaansleven. Het strand is er ideaal om bij te komen van je kater, of als je wilt bakken in het zonnetje.

Als je nog niet weet waar je op vakantie naar toe moet gaan, dan is Rimini misschien een plek om over na te denken. Er is van alles te beleven en zoals we mogen verwachten van een mediterraans land, is de gemiddelde temperatuur er in de zomer ongeveer 25 graden.

Rimini
Rimini ligt aan de Adriatische kust en beschikt over een eindeloos lang strand. Zo kun je er vast en zeker prima zonnen op je handdoekje, maar wat dacht je van scheuren over het water met een jetski. Deze kun je er namelijk huren, voor een aantal uur of de hele dag. En voor de romantische vogels onder ons, mag een tripje naar Venetië natuurlijk niet ontbreken. Waar je ook van kunt genieten in Rimini is de Italiaanse keuken, met zijn vele soorten pizza’s en pasta’s.

Uitgaan

Als je wilt uitgaan in Rimini, dan zijn er een heleboel clubs en kroegen om te bezoeken. De discotheken Altro Mondo en Baia Imperiale schijnen echte aanraders te zijn. De eerste is vooral spraakmakend door hun lasershow en de tweede moet een verbluffend Romeinse inrichting hebben, verschillende zalen en een zwembad. Blijkbaar is Rimini erg geliefd onder de Hollanders, want de club Life is speciaal op ons gericht. Wat dat precies inhoudt, dat laat ik aan jou over om te onderzoeken als je er bent. 

Accommodaties
In Rimini kun je verblijven in verschillende hotels en appartementen, die wel zo handig van alle comfort zijn voorzien. In een land als Italië is een zwembad dan ook geen overbodige luxe, als je even wat verkoeling op wilt zoeken. De meeste accommodaties liggen dicht bij het centrum en het strand, dus hoef je niet ver te lopen als je erop uit wilt gaan.