Het Japanse merk Sanrio, dat bekend staat om het Hello Kitty karakter, is een samenwerking aangegaan met het schoenenmerk Dr. Martens. Het resultaat ervan is een kleurrijke limited edition schoenenlijn.

De collectie van Sanrio en Dr. Martens bestaat uit de bekende 8-eye boots en Mary Jane schoenen van Dr. Martens. Deze zijn in de stijl van de poppetjes van Sanrio ontworpen, zoals Hello Kitty, Keroppi, Little Twin Stars, Chococat, My Melody en Patty & JimmyTM.

De 8-eye boots uit de collectie, komen voor in drie verschillende ontwerpen. De één is zwart met roze, de andere is wit met blauw en de laatste heeft een all-over print van de Sanrio karakters. De klassieke Mary Jane schoen, is in een modern jasje gestoken met de opvallende kleuren en herkenbare strik van Hello Kitty op het bandje.

De schoenen van Dr. Martens en Sanrio zijn vanaf september verkrijgbaar, in geselecteerde Dr. Martens en Sanrio winkels. De prijs van de schoenen ligt ongeveer tussen de 99 en 136 euro.