In Tunesie ligt de Golf van Hammamet, waar van het plaatsje Hammamet één van de meest populaire vakantiebestemming in Tunesie is. Deze prachtige plek heeft veel te bieden, zoals de witte stranden en de kristalheldere zee. Je kunt er overdag leuke uitstapjes maken en ’s avonds het nachtleven induiken. Eigenlijk is Hammamet een ideale plek voor een geweldige vakantie.

Tunesië ligt aan de Middelandse Zee en maakt deel uit van Afrika. Het land is een mix van westerse luxe en Arabische mysterie. De cultuur is gastvrij en heeft eeuwenoude tradities en een rijke geschiedenis.

Hammamet
Naast het bakken op het strand, kun je nog veel meer doen in Hammamet. Voor de shoppers onder ons zijn er genoeg winkeltjes en markten, waar je de hele dag kunt rondstruinen. Zoals de wekelijkse markt in de medina van Sousse, wees daar niet bang om af te dingen want de lokale bevolking doet dit zelf ook.

 Heb je nu altijd al op een kameel willen rijden, dan kun je die droom eindelijk waarmaken. Het is namelijk mogelijk om een kamelentocht te boeken, waarbij je tussen de olijfbomen op het achterland van Sousse door hobbelt op een kameel.

Wat mij leuk lijkt is de boottocht op een piratenschip, waarbij je langs de kust van Monastir en Sousse vaart. Neem wel je zwemkleding mee, want onderweg stopt de boot en kun je even lekker gaan zwemmen.

Uitgaan
Voor het nachtleven van Hammamet moet je in de straat Rue de la Paix wezen. Als je de avond eerst rustig wilt beginnen moet je bij Las Palmas, Eurobar, British Bar, Buddha Bar, Latino of Havanas zijn. Je kunt hier een hapje eten en van lokale muziek genieten, om daarna het Tunesische nachtleven te ontdekken.

Dan voor het echte club gevoel, wordt je bij Cotton Club, Manhatten (zie foto), Kikiloco en Calypso niet teleurgesteld. Andere populaire clubs in Hammamet zijn Brauhaus, Ettahrir, Resto vert, la Capitaine, Belle vue, L’angolo blu en Dolce vita. Ik denk dat je hier wel een aantal avonden mee zoet bent op je vakantie.

Accommodaties
In Hammamet zijn uitstekende hotels en appartementen waar je kunt verblijven, tijdens je vakantie. Ook al bevinden ze zich dicht aan de zee en hebben ze een zwembad. Bij de meeste hotels kun je ook een balletje slaan op het tennisveld, genieten van cocktails aan de bar of dineren in de restaurants. De kamers beschikken vaak over een tv met Nederlandse zenders, internet, airco en een badkamer. Voor de appartementen geldt hetzelfde, alleen hebben deze er ook nog een keukentje bij.