Naast een voordelige vakantie heeft Bulgarije je nog veel meer te bieden. Namelijk de bestemming Zonnestrand, dat aan de Zwarte Zee ligt en ook wel Sunny Beach heet. Dit komt onder andere doordat de zon altijd schijnt en er fantastische sfeer hangt.

Sunny Beach in Bulgarije heeft alles wat een goede vakantiebestemming moet hebben. Zo vindt je er uitstekende hotels en appartementen, je kunt er het bruisende nachtleven induiken en vervolgens je roes uitslapen op het prachtige strand. En nog iets, de prijzen zijn er ontzettend voordelig.

Sunny Beach
Op deze bestemming vindt je één van de schoonste en mooiste stranden van Europa. Met een temperatuur van 30 graden kun je er heerlijk afkoelen in de Zwarte Zee. Wil je de onderwaterwereld ontdekken, dan moet bij de duikschool zijn. Deze is makkelijk te vinden, want het is de enige die er is op Zonnestrand. Pas wel op dat je niet te ver richting de noordoost kant van het strand gaat, want daar bevindt zich een gedeelte voor naturisten.

Voor spanning en sensatie moet je een jeepsafari maken door het Balkangebergte. Je racet er door de wilde natuur en krijgt er een lunch aangeboden in een karakteristiek dorpje.

Uitgaan

Sunny Beach heeft een kilometers lange boulevard met allerlei restaurants, waar je al voor 5 euro uit eten kan gaan. In Bulgarije zijn ze dol op volksmuziek en opera, maar gelukkig merk je daar niets van in de hippe clubs. Zo zijn de Lazur, Flying Dutchman, Orange, Ice Berg en Den Glade Viking erg populair. Ben je meer van de kroegen, dan moet je bij de Tropicana, Mexo, Heineken House of Ole Ole zijn. Als je een bierliefhebber bent heb ik goed nieuws voor je, want het gouden water kost er nog geen 1 euro per glas.

Accommodaties
In de hotels en appartementen kun je zeer voordelig verblijven, je slaapt er al vanaf 20 euro per nacht. De hotels beschikken bijna allemaal over een zwembad, fitnesszaal en restaurant. Bij sommigen vindt je zelfs een kapsalon, kleine supermarkt of nachtclub. De kamers zijn ook van alle gemakken voorzien, zoals airco, televisie, internet, een badkamer en soms zelfs een keukentje. Dus als je geen fan bent van de Bulgaarse keuken, kun je ook je eigen prutje klaar maken.