Aan de Turkse Rivièra ligt de badplaats Alanya, dat ook wel bekend staat als het Miami van Turkije. De mooi zandstranden zijn eindeloos lang en de zee is helder en turkoois van kleur. Het weer is er ook niet mis, met een gemiddelde temperatuur van 24 graden! Kortom Alanya in Turkije is de perfect plek voor een vakantie.

In Alanya kun je een prima relaxte vakantie houden. Je kunt er heerlijk luieren op het Kleopatra- of Oost-strand, maar ook een bezoekje brengen aan de hamam waar een scrub je zeker goed zal doen. In het centrum vindt je allerlei winkeltje en barretjes. Dicht bij het strand en het centrum zitten verschillende hotels en appartementen en de dolmus, de typisch Turkse taxi brengt je overal naartoe.

Bezienswaardigheden

Hoog boven Alanya ligt een enorm kasteel, dat al eeuwen oud is. Je kunt deze bezoeken via een kronkelde weg die je zo’n 250 meter omhoog brengt. Gelukkig kun je bij meerdere restaurantjes en terrasjes onderweg even een pauze houden. In de grot van Damlatas zijn stalagmieten en stalactieten te bekijken, die zich al sinds miljoenen jaren op deze aarde bevinden. De grot werd overigens pas ontdekt in 1948 en zou een genezende werking hebben op mensen met astma.

Accomodaties
In Alanya zijn meerdere hotels en appartementen te vinden, die dicht bij het centrum en de stranden liggen. In verschillende hotels kun je nog eens extra ontspannen in de aanwezige welnesscenters en zwembaden. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je zonder eten komt te zitten, want je krijgt er elke dag ontbijt, lunch en diner. 

Uitgaan

Als je wilt uitgaan in Alanya dan moet je in de haven wezen. Hier zitten openluchtclubs, eetcafés en kroegen. Zoals de discotheek Auditorium of Summergarden, waar je met een openluchtbus naartoe wordt gebracht. Je kunt ook een kroegentocht maken en de clubs Robin Hood, James Dean, Havana Club, Murphy’s en Bellman langsgaan.

Als je dan na het feesten nog wat energie over hebt, moet je zeker een spannende activiteit ondernemen. Bijvoorbeeld een Jeepsafari waar je de Turkse zandwegen onveilig maakt, of je kunt gaan raften en het wilde water proberen te bedwingen. Er is in ieder geval genoeg te doen in Alanya.