De Guess collectie voor zomer 2010 bestaat uit twee verschillende lijnen. De eerste is Rock Pirates, met stoere rock en roll details, de tweede is World Tribe, met helder gekleurde prints en tribel invloeden.

Guess heeft geprobeerd om de zomercollectie Rock Pirates ruig maar toch ook vrouwelijk te maken. De denimkleding heeft een lichte wassing en de shirts en topje hebben een sexy neklijn. De jersey en geweven stoffen zijn gecombineerd met grote, opvallende prints en metalen studs. De jasjes zijn versierd met metalen accessoires en hebben een strakke, ruige look.

De World Tribe collectie van Guess bestaat uit verschillende kleuren, zoals okergeel en olijfgroen, maar ook felle tinten, als violet, fuchsia en blauw. De tops, jurkjes en rokken zijn gemaakt van zacht katoen en sommige kledingstukken zijn bewerkt met een soort glitterwassing in mooie pastel kleuren.

De kleding van de nieuwe zomercollectie is niet geheel naar mijn smaak. De World Tribe lijn vind ik nog wel stijlvol, maar de kleding van Rock Pirates is echt niks voor mij. Gelukkig heeft Guess ook nieuwe schoenen en tassen ontworpen, want daar zou ik ook nog wel mee rondlopen. Maar oordeel zelf en laat gerust weten wat je ervan vindt.