Je bent vast en zeker al een keer in Spanje geweest, maar misschien nog nooit een vakantie in Albufeira, Portugal. En dat terwijl het er vlak naast ligt! Het is er ook net zo mooi en er valt evenveel te beleven, dus als ik jou was zou ik deze zomer naar Portugal gaan.

Albufeira was vroeger een oud vissersdorpje in de Algarve, maar is tegenwoordig een hippe en energieke badplaats. Je vindt er nog steeds de karakteristieke straatjes en winkeltjes, met gezellige cafés en restaurants. Met het weer is natuurlijk ook niets mis, aangezien het de meest zonnige kuststreek in Portugal is.

Bezienswaardigheden
Omdat Portugal aan de kust ligt kun je verwachten dat er prachtige stranden liggen. Het strand van Albufeira stelt je dan ook niet teleur, met zijn prachtige heldere zee. Hier kun je natuurlijk lekker bakken in de zon, maar je kunt er ook verschillende watersporten doen. Met een bezoekje aan de hoofdstad Lissabon, of een stoere jeepsafari door het Portugese binnenland ben je ook de hele dag zoet. En om daarna te ontspannen, ga je een dagje met de cruise waar je van een barbecue kunt genieten. 

Uitgaan
In Albufeira zijn ook talloze clubs, die zich bevinden op de strip. In deze lange straat zitten de bekende tenten, zoals Praia da Oura, Liberto’s, Kiss en Wild & Co. Voor Hollandse gezelligheid moet je in het Nederlandse Feestcafé Bloopers zijn of naar de Dutch Night gaan.

Accommodatie
In de verschillende appartementen en hotels kun je prima verblijven. De kamers zijn van alle luxe voorzien, zoals airco, telefoon, tv met satelliet, keuken en badkamer. Je bent ook niet ver van het centrum en het strand, je kunt er namelijk al binnen een paar honderd meter zijn. En dan is genieten van je vakantie het enige wat je moet doen.

Klik hier voor meer informatie over een een vette vakantie naar Albufeira Portugal