Als je aan vakantie denkt, denk je misschien niet meteen aan Kroatië. Maar toch heeft het land genoeg te bieden om jou een geweldige vakantie te doen beleven waar je niets tekort zal komen.

Kroatië heeft een combinatie van de Griekse en Romeinse cultuur, prachtige stranden en heldere wateren. Wil je wat avontuur beleven, dan zijn er genoeg activiteiten te doen. Wie liever gaat shoppen kan zijn gang gaan in de talloze straatjes met leuke winkels. En de feestbeesten kunnen losgaan in clubs waar bekende dj’s hun plaatjes draaien.

Het plaatsje Umag ligt in de streek Istrië en behoort tot één van de meest populaire vakantiebestemming in Kroatië. In de binnenstad vindt je leuke terrasjes en restaurants, waar je de plaatselijke gerechten kunt proeven, als gerookte ham, salami met paprika en kalkoen met mie.

Buiten het centrum liggen goede hotels en appartementen, vlakbij het strand Stella Maris. Hier kun je overdag heerlijk in de zon liggen, cocktails drinken, verschillende watersporten doen of ’s middags bij de Goldfish Bar naar de After Beach Party.

Een aanrader voor een spectaculaire avond is de club Jimmy Woo, deze ligt direct aan het strand en jongeren komen hier van verre naar toe om te feesten tot de zon opkomt. Ook populair is een uitstapje naar het romantische Venetië of de Plitvice meren. Wil je de drukte even vermijden, ga dan een dagje naar het Istrian Relax Village van hotel Sol Umag. Hier kun je heerlijk ontspannen in de sauna’s, whirlpools, zwembaden en massageruimtes.

Als je echt van de Kroatische sfeer wilt proeven en tegelijkertijd een goede daad wilt verrichten, zorg dan dat je op zeven augustus in Umag bent. Het is dan namelijk tomatendag. Deze speciale dag wordt gehouden op het plein van Umag, waar grote pannen vol met gerechten met tomaten worden gemaakt. De opbrengst van de tomatendag gaat in zijn geheel naar een goed doel.