Een tijdje terug kon je op Meidenblog al lezen dat Miss Selfridge met een Gossip Girl collectie komt. Deze week onthulde de modeketen deze speciale kledinglijn.

Miss Selfridge ontwierp de Gossip Girl collectie samen met Eric Daman, die verantwoordelijk is voor de kleding in serie. De collectie bestaat uit 8 jurkje die geïnspireerd zijn door Blair Waldorf, Serena van der Woodsen, Vanessa Abrams en Jenny Humphrey. De jurkjes hebben subtiele details waaraan je kunt zien bij welke Gossip Girl ze horen, maar je hebt niet het idee alsof je een Blair of Serena kostuum aan hebt.

Blair
Leighton Meester’s karakter, Blair, heeft misschien wel de bekendste garderobe uit de serie. Haar iets wat conservatieve jurken met scherpe kantjes zijn zeer geliefd en dat is ook precies wat je terug zit in de 2 Blair jurkjes.

Serena
Party girl Serena draagt vaak sexy jurken die haar 2 sterke punten goed benadrukken. Het zal je dan ook niet verbazen dat haar jurkjes het perfect doen op de dansvloer.

Vanessa
Ondanks dat voor de 3 andere meiden alleen korte jurkjes zijn ontworpen, is 1 van de 2 jurkjes van Vanessa een maxi dress met luipaardenprint. Haar andere jurkje, waaraan een soort van ketting vast zit, heeft een vintage look.

Jenny
Jenny, gespeeld door Taylor Momsen, heeft een echte rock chick stijl. De 2 kanten jurkjes passen dan ook perfect bij haar, maar je kunt ze natuurlijk niet dragen zonder een heleboel oog make-up.

De prijzen van de jurkjes beginnen vanaf £39. De collectie is vanaf 27 april online bij Miss Selfridge te koop en hangt vanaf 30 april ook in de winkel.