H&M zal dit jaar een nieuw filiaal openen in Amsterdam, van hun merk Monki. Deze bestaat uit hippe straatkleding voor meiden en is in Scandinavië al een hit.

Naast de bestaande winkels heeft H&M al twee andere merken, namelijk COS en Weekday. Die lijken een succes te zijn en om het daar niet bij te laten zal H&M dit jaar de deuren openen van een Monki filiaal in Amsterdam. Wanneer dat is nog niet bekend, dus je moet nog even wachten.

De kleding van het Monki merk heeft een comfortabele fit, wijde tops en tuniekjes. In de collectie komen veel kleuren voor als, roze, blauw, groen, wit en zwart. De kleding heeft opvallende retro prints of alleen een effen kleur. Je vindt er niet alleen rokjes, korte en lange broeken, maar ook accessoires.

Mijn favoriete item uit de collectie is een perzikkleurig diadeempje met een schattig strikje erop. De schoenen vind ik helemaal niks, want de hoge hakken zien er een nogal lomp uit en de lage schoenen zijn echt te duf voor woorden. Ik blijf voorlopig gewoon bij COS naar binnen wandelen, want die stijl zie ik wel zitten.