H&M gaat voor de derde keer de strijd aan tegen aids, door middel van een collectie genaamd H&M Fashion Against Aids 2010, waarvan een kwart van de opbrengst gedoneerd wordt aan Aids fondsen voor jongeren.

Er zullen dit keer geen celebrities betrokken zijn bij het ontwerpen van de kleding, zoals Katie Perry en Rihanna dat vorige keer deden voor de H&M Fashion Against Aids collectie. Maar nu hebben de designers van Divided hun creatieve koppen bij elkaar gestoken met als resultaat een festivallijn.

De Fashion Against Aids collectie van H&M is een mix van glamour, rock en bohemien met wat etnische invloeden. Je vindt er leuke jurkjes, in dierenprints, denim, korte broekjes, lange jurken, hippe tuniekjes, sandalen en sieraden. Ik weet niet of je er wat aan hebt, maar er zijn ook slaapzakken, tenten en klapstoeltjes ontworpen voor de collectie.

Ik vind het wel een goede zaak van H&M, die Fashion Against Aids collectie. Zelf draag je ook iets bij aan de samenleving, doordat een deel van jouw aankopen naar het goede doel gaat. En niet te vergeten, je hebt tegelijkertijd weer een outfit gescoord.

De H&M Fashion Against Aids 2010 collectie is vanaf 20 mei in de Divided winkels van H&M verkrijgbaar.