We weten het allemaal wel, Parijs is de stad van de mode, de liefde en allerlei pracht en praal. Het is ook een onwijs grote stad waar je je eindeloos kan vermaken, maar sommige dingen moet je beslist bezoeken.

Toen in nog op de middelbare school zat zijn we met de klas naar Parijs geweest en toen hadden we echt pokkenweer, het regende gewoon de hele dag. Dus ik raad je aan om in de zomerperiode naar Parijs te gaan, dan is het weer vast en zeker beter. Wat ik je ook als advies wil geven is om lekker met het vliegtuig te gaan, dan ben je er in een mum van tijd en kun je meteen van je vakantie genieten.

Uitgaansgelegenheden
Parijs heeft zeker een druk nachtleven, met een groot aantal trendy clubs. Rondom Place de la Bastille vind je het uitgaansgedeelte dat populair is bij de jeugd. Een voorbeeld is Le Queen aan Champs-Elysées en Barrio Latino waar je kan dansen en eten. Je hoeft je niet druk te maken dat je in Parijs verhongert, want overal waar je kijkt zijn cafés en restaurants, met een Europese of typische Franse keuken.

Bezienswaardigheden
Waar je absoluut naar toe moet gaan is de Eiffeltoren, die mag je gewoon niet missen. Het Louvre heb ik alleen van buiten gezien, maar zou ik ook nog graag van binnen bezoeken. Het museum heeft tenslotte wereldberoemde stukken, zoals de Mona Lisa van Leonardo da Vinci. Je kan natuurlijk ook je stoute schoenen aantrekken en naar de Moulin Rouge gaan, de legendarische nachtclub met de bekende rode molen op het dak.

Shoppen
De meest bekendste winkelstraat van Parijs is de Champs-Elysées, met grote modenamen als Louis Vuitton, Dior en Armani. De grote warenhuizen Printemps en Galeries Lafayette vindt je aan Boulevard Haussman. Maar dat is niet alles, want er zijn nog genoeg boetiekjes te vinden met designer- of vintagekleding.

Vervoer
Je kan Parijs op allerlei manieren verkennen, wat wel fijn is in zo’n grote stad. Je kan ervoor kiezen om met de metro te gaan en via de oude vertrouwde benenwagen de verschillende wijken te verkennen, wat ik persoonlijk erg fijn vond. Of je neemt een boot- of bustour, die je langs verschillende belangrijke plekken neemt. Wat je ook kiest, je zal je zeker vermaken.