Stel je voor: Je hebt onlangs een leuke jongen ontmoet en hij overlaadt je met cadeaus. Maar toch voel je dat er iets mis is. Je twijfelt en denkt: “Misschien is hij wel een loverboy.” Maar hoe herken je nou een loverboy?

Je wordt overladen met cadeaus
Je kent hem pas maar je hebt nu al heel veel mooie dure cadeaus gehad van hem. Zoals een nieuw telefoontje, zodat hij je altijd kan bereiken. Je bent helemaal weg van hem want hij luistert zo goed naar je en hij luistert naar je problemen.

Verkering
Het is officieel! Jullie hebben nu verkering. Samen doen jullie alles en ook met zijn vrienden. Maar je eigen vriendin zie je nauwelijks en je familie al helemaal niet meer. Volgens hem maakt dat niet uit want je vriend vindt hun niet zo aardig. Jij neemt dit voor lief, omdat je hem niet wilt pushen tot iets waar hij geen zin in heeft.

Met elkaar naar bed
Het was zo romantisch en geweldig. Hij zegt dat hij voor altijd bij jou wilt blijven. Jij voelt dit precies hetzelfde en neemt steeds meer afstand van je familie en vrienden om bij hem te zijn. Jullie zijn nu dan ook dag en nacht samen.

Wennen aan prostitutie
Per ongeluk zijn jullie op bijvoorbeeld op de Wallen terecht gekomen. Toevallig ontmoeten jullie daar vriendinnen van hem van ongeveer jouw leeftijd. Zijn vriendinnen moedigen jou aan om ook mee te doen aan prostitutie. Hij gaat je nu ook langzaam dwingen. Hij zegt bijvoorbeeld dat er bij een vriend van hem een schuld afgelost moet worden en dat jij daarom een avondje uit moet met hem. Je doet dit uit liefde voor je vriend, maar eigenlijk wil je het liever niet.

Overhalen
Hij claimt dat zijn geld op is door alle dure cadeaus die hij aan jou heeft gegeven. Hij heeft zoveel voor jou over gehad dat het nu tijd is dat jij wat terug gaat doen. Je wilt het liever niet, maar je durft niet te weigeren uit angst dat je hem kwijt raakt. Je vriend belooft je dat het maar tijdelijk is.

Prostitutie
En daar zit je dan. Achter het raam of je gaat bij mannen langs of je het nou wilt of niet. Je vriend heeft je geslagen en hij dreigt je familie wat aan te doen als je ermee stopt. Je voelt je vies, maar je houdt zoveel van je vriend. Het komt wel goed denk je bij jezelf.

Als je jezelf herkent in een van deze tekens ga dan zo snel mogelijk weg bij je vriend! Geef hem aan bij de politie. Kies voor jezelf. Je vriend is niet wie hij zegt dat hij is!