Van vitaminewater tot de cosument laten bedenken van de nieuwe Lays chipssmaak, in de opleiding Food & Business draait het allemaal om voeding en commerciële economie. Deze brede studie biedt jou genoeg kansen om in deze branche aan de slag te kunnen.

Bij de hbo-opleiding Food & Business leer je de marketing van voedingsmiddelen, het ontwikkelen van nieuwe producten en verkopen ervan. Je komt meer te weten over de samenstelling, bereiding en conservering van levensmiddelen, de menselijke stofwisseling en kwaliteitszorg. Daarnaast houdt je je ook bezig met de commerciële kant van producten, zoals de ontwikkeling, marketing, reclame en in- en verkoop. Zodat je aan het einde van de studie eigenlijk alles weet van voedsel en marketing.

Carrièremogelijkheden
Doordat Food & Business een brede opleiding is, kun je na het behalen van je diploma op veel plekken terecht. Zo kun je aan de slag als inkoper, foodmarketeer, productontwikkelaar of assortimentsmanager. Een andere mogelijkheid is een carrière als onderzoeker bij een voedingsvoorlichtingsbureau of als bedrijfsleider van een supermarkt.

De opleiding
De studie duurt vier jaar en is aan verschillende Hogescholen te volgen. Je wordt er toegelaten met een havo-, vwo-, mbo-4-diploma. Heb je deze niet, dan kun je na het behalen van een toelatingsonderzoek 21+ ook worden toegelaten. Het eerste jaar van de opleiding ben je bezig met vakken als economie, marketing, recht, voedingsleer en voedselbereiding. Je werkt samen met klasgenootjes aan verschillende projecten, zoals Toetje ‘go or no go’ waar je een nieuw toetje gaat bedenken. In de jaren daarop volg je verdiepende minors en loop je stage. Vervolgens sluit je je studie af met een afstudeerscriptie en heb je een diploma en de titel Bachelor of Commerce verdiend.
Heb jij een interesse in voeding, marketing en management? Lijkt het je leuk om nieuwe producten te bedenken en hiermee de dagelijkse voeding  van de consument te beïnvloeden?  En doe je graag onderzoek en wil je jezelf blijven ontwikkelen? Dan is de opleiding Food & Business zeker iets voor jou.