Ik ben een keertje met een vriendin naar Dublin geweest, de hoofdstad van Ierland. We hadden het hier zo naar ons zin, dat ik besloten heb om jullie uitleg te geven over Dublin!

Dublin is de hoofdstad van Ierland en ligt aan de oostkust van het land. Met mijn geliefde vliegtuig maatschappij Ryan Air vlieg je al heen en weer voor een heerlijk zacht prijsje. Dublin staat bekend als de stad van de muziek omdat bands zoals U2 hier vandaan komen.

Uitgaansgelegenheden
Je kunt bijna elke avond uitgaan in Dublin. De wereld beroemde Temple Bar is een straat met heel veel pubs restaurants en creativiteit. Je kunt hier overdag terecht voor een heerlijk ontbijtje en in de avond kun je een lekkere Guinness drinken in de pub!

Bezienswaardigheden
In Dublin staat natuurlijk The Guinnness Storehouse, waar vroeger het welbekende Ierse biertje werd gemaakt. De fabriek is niet meer in gebruik, maar je kunt er wel naar toe voor een rondleiding in het gebouw, en om te leren hoe je een Guinness biertje moet tappen. Geloof me, dat is nog moeilijker dan dat je denkt. Daarna kun je uitrusten in de 360 bar helemaal bovenaan in de fabriek. Hier heb je een 360 graden uitzicht over heel Dublin onder het genot van een gratis Guinness.

Winkelen
Natuurlijk kun je ook in Dublin terecht om te shoppen. Er zijn bijna zoveel winkels dat je gewoon niet kunt kiezen waar je heen moet gaan!

Dag tripjes
Als je niet de hele vakantie in Dublin wilt blijven, zijn er genoeg organisaties die je met de bus brengen naar andere plekken in Ierland. Een aanrader is om de Wicklow Mountains tour te doen. Dit heb ik zelf ook gedaan en ik zeg het je, het is echt magisch! Zo kom je voorbij de set waar King Arthur is opgenomen en zie je een zwart meer wat verdacht veel lijkt op een Guinness biertje.

Rugby kijken in pubs
Als je niet weet wat de sport rugby is moet je echt onderzoek gaan doen! Niets is zo gezellig om naar de pub te gaan als er een rugbywedstrijd op tv is. Geloof me, je gaat echt de tijd van je leven tegemoet en al helemaal als Ierland wint!

De mensen in Dublin zijn super aardig en onwijs behulpzaam. Dublin is echt een stad die leeft. Het is dan ook zeker een aanrader om hier naartoe te gaan!