Gisterochtend werden de zomerschoenen van Van Haren tijdens een ontbijtje in het Fashion Hotel gepresenteerd. Speciaal voor Meidenblog ben ik een kijkje gaan nemen. Ik moest helaas wel op een onmenselijke tijd uit mijn bed komen.

Het klinkt wel leuk, een ontbijtje en een modeshow in het Fashion Hotel. Wat alleen zo jammer is dat Amsterdam zo ver ligt van waar ik woon, ik de weg niet goed ken in Amsterdam en dat een ontbijt in de modewereld toch eigenlijk helemaal niets voorstelt.

Na drie keer verkeerd te zijn gelopen was ik eindelijk aangekomen bij het Fashion Hotel. Hier waren al een handjevol mensen aanwezig voor de modeshow. Er was een kleine catwalk met daarop wat schoenen en tassen uitgestald.

Nadat ik mijn jas had opgehangen ging ik met een lege maag op zoek naar het ontbijt. Na een tijdje zoeken had ik het “ontbijt” gevonden hoor. Tenminste, als je dat een ontbijt kan noemen. Alle broodjes en muffins waren in mini formaat en verder was er alleen wat fruit om te eten. Teleurgesteld besloot ik maar een glaasje champagne te nemen.

Na een beetje te hebben rondgekeken besloot ik een goed plekje uit te kiezen. De show zou namelijk bijna beginnen. Een uur later was het alleen nog steeds niet begonnen, want we waren nog aan het wachten op een paar Duitse gasten. Als er iets is wat ik haat, dan is dat het wel mensen die te laat zijn, of events die te laat beginnen.

Toen de show eindelijk begon, werd er hippe muziek gedraaid en het eerste modelletje kwam op. De modellen waren echt overdreven enthousiast wat de show wel iets leuker maakte. De dames deden de schoenen wel tot hun recht komen. Op de foto’s zien de zomerschoenen er minder leuk uit, maar bij de modellen zag het er wel leuk uit.

Ik moet er wel bij zeggen dat de presentator Geert Hoes, schijnt een bekende Nederlander te zijn, absoluut niet wist waar hij het over had. Geert sprak namelijk over pumps terwijl er sandalen werden geshowd en meneer raakte best vaak de draad kwijt in zijn verhaaltje.

Al met al stelde het niet zoveel voor, maar de zomer schoentjes zijn wel erg leuk. De keuzes variëren van hele hoge pumps tot comfortabele flatjes of sandaaltjes. Ik moet binnenkort maar eens langs gaan bij Van Haren. Wat vinden jullie van de schoenen?