De nieuwe wintercollectie van G-start werd onlangs tijdens de New York Fashion Week gepresenteerd. Wat verrassend was waren de heldere kleuren en lichte wassingen, even iets anders dan de donkere kleuren die we gewend zijn.

G-star showde zijn winter 2010/2011 collectie in de meest heldere kleuren geel, blauw en groen, gecombineerd met de traditionele donkere tinten. De jeans waren dit keer voorzien van een lichte wassing, voor een frisse uitstraling en enkelen waren bewerkt met scheuren en patches voor een destroyed look. De combinatie van ruw en stug met stijlvol was te zien elk item, door de mix van contrasterende materialen. De groffe breisels werden zacht door de angora en kasjmier wol, de jurken, rokken en korte jackets werden juist stoer door een leren detail.

Hoe goed G-star met denim kan werken werd duidelijk met de nieuwe 3-dimensional Arc Pant. De broek is zo gemaakt, dat het lijkt alsof hij om je benen is gedraaid. En wat ook opviel zijn de metallic bronzen en blauwe jeans die voorbij kwamen.

G-star haalde zijn inspiratie voor de nieuwe winter collectie uit de authentieke, stijvolle uniforms die buschauffers in de 19de eeuw droegen. Voor een moderne uitstraling werkte het merk met een A-lijn silhouet, fijne tailoring en stug vallende, chique materialen.

Wat ik mooi vind aan de collectie van G-star is dat het een geheel vormt. Bepaalde details komen meerdere keren terug , de kleuren zijn helder maar warm, de kleding valt mooi om het lichaam en straalt over het algemeen een stoere elegantie uit.