De nieuwe zomercollectie van het modemerk IKKS is er weer. Naast de militaire street look zijn er nu ook wat meer girly accenten. De kleding varieert van baggy jeans en safari jasjes tot luchtige jurkjes met zachte tinten.

De kleding uit de IKKS collectie is in vier thema’s verdeeld, namelijk Tribal, Arizona, Corto en Surplus Chic. De eerste drie thema’s bestaan uit stoere kleding, met baggy broeken en shorts, leren jasjes, geblokte hemden en gestreepte tops. Deze collectie bevat kleuren als bruin, oker, kaki, grijs, zwart en wit en je kunt zelf bepalen of je voor de safari street-, rock- of denimlook gaat.

Het laatste thema Suplus Chic, is meer geschikt voor de girly girls onder ons. Hier is meer aandacht besteed aan vrouwelijke kleding, met soepelvallende natuurlijke stoffen in zachte kleuren. Zo zijn er jurkjes en rokjes met een bloementjes print en zijden topjes. De kleuren bestaan merendeels uit beige, bruin, grijs en rood.

Over het algemeen bestaat de collectie uit losse ruimvallende, kleding met een comfortabele fit. Mijn voorkeur gaat uit naar de Suplus Chic met de jurkjes en bloemenprints.