Je hebt een leuk en lief vriendje en het liefst wil je elke dag en elk moment met hem zijn. Natuurlijk is dit niet mogelijk dus sms’en jullie veel met elkaar. Maar wanneer kan je beter niet sms’en?

Wanneer je onzeker bent
Je hebt hem net een sms’je gestuurd, maar je krijgt maar geen antwoord. Je wordt een beetje wanhopig dus je stuurt hem nog een sms met: “wat ben je aan het doen?” Weer krijg je geen antwoord en je begint te twijfelen aan jezelf. Vindt hij me nou wel leuk of had ik dat ene sms’je niet moeten sturen? Relax misschien is hij gewoon druk bezig of heeft hij even geen zin om wat terug te sturen.

Als je een beetje dronken bent
Ja, het is natuurlijk heel verleidelijk om hem een sms’je te sturen met dingen erin die je liever voor je zelf wilt houden. Door de alcohol zijn je grenzen minder hoog. Let er op wat je naar hem wilt sturen en denk er goed over na of je wel wilt dat hij dit soort sms’jes van jou ontvangt. En zeg nou zelf, je wilt ook niet midden in de nacht dronken sms’jes van hem?

Gewoon voor de gezelligheid
Met je vriendinnen kan het wel eens voorkomen dat jullie meerdere sms’jes per uur sturen. Logisch dat je dit ook wilt met je vriend, maar de meeste mannen zijn niet zo van het eeuwige babbelen. Je kunt hem beter opbellen of als je toch heel graag wilt sms’en kun je beter iets sturen in de vorm van: “wat ik net toch heb meegemaakt! Zal ik zo even langskomen om het te vertellen?”

In een boze bui
Hij is te laat op een afspraak die jullie samen hebben gemaakt. Wanneer je belt neemt hij zijn telefoon ook niet op. Ga hem niet een sms sturen waarin je boos doet, omdat hij er nog niet is want via sms kunnen je woorden harder overkomen dan dat je ze eigenlijk bedoeld. Denk er daarom goed over na wat je hem wilt sms’en.

Wanneer je eenzaam bent
Jij ligt lekker op je bedje en hij is uit met zijn vrienden. Het is zo verleidelijk om hem een sms te sturen in de trant van “Kan niet slapen, wat ben jij aan het doen?” Probeer dit niet te doen want je komt een beetje wanhopig over en het lijkt ook alsof je hem niet met rust kan laten. Als je hem toch wil sms’en is dit geheel op eigen risico want de kans is groot dat hij niks terugstuurt.

Om het uit te maken
Dit spreekt eigenlijk wel voor zich. Je kunt echt geen relatie beëindigen per sms. Je vriend heeft ook gevoelens en je kwetst iemand onwijs als je hem dumpt via sms.