Menig celebrity is er al mee gespot en aardig wat mode websites schrijven er weer over: de Scrunchie. Je kent het wel de stof om het elastiekje voor in je haar. Mijn god, moet dit echt een trend worden?

Nou naar mijn idee liever niet. Wat is er nou modieus aan om een stuk stof in je haar te dragen? Dat het vroeger hip was om met een scrunchie te lopen betekent niet dat het nu nog hip is. Weten jullie nog de aflevering van Sex and the City waarin Carrie zegt: “Geen enkele zichzelf respecterende New Yorkse vrouw wil dood gevonden worden in Manhattan met een scrunchie.” Daar ben ik het zo mee eens en dan niet alleen voor de vrouwen in New York maar voor elke vrouw!

Dankzij ontwerpers als Marc Jacobs, die de scrunchie door alle modellen liet dragen tijdens zijn show, en door celeberties als Catherine Zeta-Jones en Sienna Miller is de scrunchie bezig aan zijn comeback. Topshop en American Apparel spelen hier natuurlijk op in en bieden dus scrunchies te koop aan in hun winkels.

Ik ga zeker niet meedoen aan deze trend. Ik weet dat bad hair days vaak voorkomen, maar om dit nou te verdoezelen met een scrunchie maak je het alleen maar erger. Je kunt nog beter een vuilniszak aantrekken.