Anno 2024 kiezen nog steeds veel stellen ervoor om te trouwen. Dit is een uitstekende gelegenheid om jullie liefde te vieren. Dit doen jullie niet samen, maar met al jullie geliefden om jullie heen. Hoe mooi is dat?

Als het goed is, ga je maar één keer in je leven trouwen. Een goede reden om deze dag tot in de puntjes voor te bereiden en samen een geweldige dag te beleven. Kijk hierbij eens naar de huidige trouwtrends. Misschien kun je deze gebruiken om inspiratie op te doen.

Duurzame bruiloft

Een duurzame bruiloft is een logische trend in deze tijd van duurzaamheid. Veel stellen kiezen voor milieuvriendelijke opties, waaronder digitale trouwkaarten. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook nog eens goedkoper.

Een duurzame bruiloft kun je op veel manieren invullen. Het is bovendien nergens aan te merken dat het om een duurzame bruiloft gaat. Kijk maar eens naar de decoratie op de trouwlocatie: echt niemand heeft door dat het om gerecyclede decoratiestukken gaat.

Casual kleding

Een opvallende trouwtrend is de aanwezigheid van casual kleding op een bruiloft. Zo kiezen veel mannen inmiddels voor een casual trouwpak heren. Zo’n trouwpak oogt een stuk vlotter en moderner dan de gebruikelijke trouwpakken. Uiteraard is het aan jou om te bepalen wat voor trouwpak je wilt dragen. Het kan geen kwaad om eens naar een casual trouwpak te kijken.

Overigens zie je deze trend ook terug bij de gasten op een bruiloft. Mannelijke gasten komen niet altijd meer in een strak pak naar een bruiloft toe. Tegenwoordig kiezen veel mannen voor een stijlvol colbert met een mooie jeans heren. Dit kan ook een zeer stijlvolle en mooie combinatie zijn voor een bruiloft.

Langere bruiloften

Er zijn steeds meer mensen die het leven willen vieren. Dit is ook iets wat terug te zien is in de duur van een bruiloft. Wat vooral opvalt, is dat veel stellen voor een langere bruiloft kiezen. Op die manier hebben inmiddels de nodige stellen voor een bruiloft gekozen, verdeeld over twee dagen.

Op vrijdagavond is bijvoorbeeld het feest, waarna op zaterdag de officiële bruiloft is. Dit is een geweldige combinatie om het leven en de liefde goed te vieren. Als dit je aanspreekt, moet je wel met een aanzienlijk budget komen.

Trouwen in het buitenland

Wat al jarenlang een trouwtrend is, blijft ook in 2024 een trend. Trouwen in het buitenland is en blijft onverminderd populair. Is dit logisch? Ja, dat is eigenlijk volledig logisch te noemen.

Een bruiloft in het buitenland heeft een extra dimensie. Je geniet van een andere omgeving, van een andere vibe en van een onvergetelijk weekend (als het goed is). De locatie is bovendien een uitstekende manier om je bruiloft echt te onderscheiden.

Heb je ook de wens om in het buitenland te trouwen? Kijk dan wel goed naar de kosten. Kunnen jullie alle kosten zelf betalen? Of dwing je je gasten eigenlijk om kosten te maken? Een moeilijke beslissing die jullie dan moeten overwegen.