Stralend door je zwangerschap: onmisbare essentials voor een gezonde glow

Je zwangerschap is een enorm bijzondere tijd. Maar je weet ook als geen ander dat je lichaam behoorlijk snel verandert. Je moet tijdens het slapen wennen aan een groeiende buik, je kunt ineens de voorkeur krijgen voor ander eten en misschien merk je maar al te goed dat je hormonen de nodige overuren maken. Het is dan wel zo fijn dat je voor de nodige quality time zorgt en essentials voor een gezonde glow in huis haalt.  

Probeer voldoende nachtrust te pakken voor een fit en uitgerust gevoel 

Een gezonde glow heeft natuurlijk voor een erg groot deel te maken met hoe goed je je voelt. Probeer dus altijd voldoende nachtrust te pakken. Je lichaam is immers hard aan het werk om later een kindje op de wereld te zetten. En merk je dat je groeiende buik voor de nodige ongemakken zorgt? Dan kun je proberen om te slapen met het beste zwangerschapskussen. Hierdoor geniet je van meer ondersteuning voor het lichaam. 

Zorg ervoor dat je voldoende hydrateert: goed voor jezelf en voor je kleintje 

En heb je er ook al goed over nagedacht om voldoende te blijven drinken? Probeer koolzuurhoudende dranken vaker te laten staan en zo veel mogelijk water te drinken. Dit is net even wat gezonder en het zorgt voor een gezonde boost voor het lichaam. Ook kunnen klachten zoals een droge huid en vermoeide benen worden voorkomen, zodat je je iedere dag weer net even wat fitter en gezonder voelt. En dat doet je baby’tje in je buik alleen maar goed.

Neem regelmatig een massage en stimuleer de bloedsdoorloop 

Het is magisch mooi wat het lichaam van nature kan en welke processen er tijdens de zwangerschap automatisch in gang worden gezet. Daarom is het belangrijker dan ooit om lief voor jezelf te zijn en regelmatig een momentje voor jezelf in te plannen. Want het dagelijks leven met een fulltime baan en een druk sociaal leven gaat gewoon door. Kies er bijvoorbeeld voor om regelmatig een massage te nemen. Dit ontspant de spieren en je kunt de bloedsdoorloop stimuleren.