Geschikte parfums voor tieners

Iedereen wilt er goed uitzien en lekker ruiken. Hier begin je natuurlijk mee met de lichaamsverzorging voor onder de douche of in bad, vervolgens gebruik je een deodorant en je sluit af met een parfum. Een lekkere parfum is voor iedereen verschillend. Voor tieners kan dit dan ook erg bepalend zijn. Het is voorstelbaar dat een te zware parfum te aanwezig is voor tieners en daarom geven we in dit artikel een aantal tips. Op deze manier kun je de juiste parfums bestellen als je een tiener bent of als je opzoek bent naar een mooi cadeau voor een tiener. 

Eau de parfum of eau de toilette?

Ten eerste is het belangrijk om te weten dat er verschillende soorten parfums zijn. Zo kun je kiezen voor een parfum, een eau de parfum of een eau de toilette. Een parfum is de meest pure vorm, waarbij de geur het hoogste percentage alcohol en geurbestanddelen bevat. Hierdoor is de geur erg intens. Dit kan lekker zijn, maar ook al snel te heftig voor een tiener. Bovendien zijn deze parfums vaak prijziger dan de andere soorten. Een eau de parfum bevat minder geurbestanddelen dan een parfum, maar is alsnog erg sterk en blijft hierdoor de hele dag goed ruikbaar. Een eau de toilette is de populairste parfum vorm onder tieners. Dit type bevat nog wat minder geurbestanddelen. Hierdoor is de geur minder zwaar en vervliegt de geur wat sneller. Dit is voor tieners echter erg geschikt, zodat de geur niet te overweldigend is. 

Een frisse, bloemige geur is een leuke verpakking

Verder is de geur van de parfum natuurlijk belangrijk. Over het algemeen houden tienermeiden van een frisse en bloemige geur. Deze geuren zijn dan ook niet te sterk en te zwaar, waardoor ze erg geschikt zijn voor alledaags gebruik. Zware geuren met kruidige of houtnoten zijn minder populair onder tieners. Bovendien is de verpakking van de geur erg belangrijk voor tieners. De verpakking moet erg stijlvol, maar ook leuk uitzien. Voornamelijk wanneer je een geur cadeau wilt geven aan een tiener is het belangrijk om hier rekening mee te houden. 

Kortom, wanneer je je afvraagt wat een geschikt parfum is voor een tiener is het aan te raden om voor een frisse en bloemige geur te kiezen. De geur moet vooral niet te zwaar zijn. Hierdoor is het verstandig om voor een eau de toilette te kiezen met net wat minder geurbestanddelen. Tot slot zal een leuke verpakking van een parfum het altijd goed doen bij tieners!