Sinds de pandemie gebeurt er steeds meer online. Zo kun je in veel beroepen gewoon vanuit huis werken vanaf je laptop. Online studies zijn dan ook steeds populairder geworden. Je hoeft immers niet meer te reizen en kunt sommige lessen zelfs volgen wanneer jou dat uitkomt. Hierbij twijfel je misschien aan de interactiviteit van online studies. Daarom vertellen we je dit artikel hoe interactief online studies anno 2022 zijn. Lees dus snel verder!

Een virtual classroom

Door middel van een virtual classroom blijven de online studies erg interactief. Je hebt immers te maken met een echt persoon die je les geeft. Zoals het woord al zegt zit je samen met andere studenten in een virtueel klaslokaal. Het enige verschil met een fysiek klaslokaal, is dan ook dat dit online is en je niet direct naast je medestudenten en voor de docent zit. Verder zijn de lestijden op vaste tijdstippen en erg interactief. Hierdoor kun je gemakkelijk en snel een vraag stellen, mocht je deze hebben. Er is vaak ook de ruimte om in een groepje aan een opdracht te werken en te discussiëren. Dit is dan ook erg fijn en handig als je er alleen even niet uitkomt. Het voordeel van een virtual classroom dat je vanaf iedere locatie met een goede internetverbinding je les kunt volgen. Wil je nog meer weten over virtual classrooms en online studies? Bekijk deze pagina dan voor meer informatie over bijvoorbeeld omscholen, doorleren en het STAP-budget.

Zelfstandig online studeren

Een andere mogelijkheid is om zelfstandig online te studeren. Hierbij zul je geen lessen hebben op vaste tijdstippen en kun je dus zelf bepalen waar en wanneer je je lessen volgt. Wanneer je vragen hebt, kun je alsnog makkelijk de interactie opzoeken met de docent om je vraag te stellen. Met deze manier van studeren heb je dus veel vrijheid en flexibiliteit en kunnen je andere werkzaamheden dus gewoon doorgaan. Wil je de mening van andere Nederlanders lezen over online studies? Neem dan een kijkje op de Twitter van NCOI en lees verschillende verhalen en ervaringen.

Kortom, een online studie in 2022 kun je zo interactief maken als je dat zelf wilt. Wanneer je het fijn vindt om veel interactie te hebben met je medestudenten en docent, is het aan te raden om voor een virtual classroom te kiezen. Bepaal je liever je eigen tijden? Dan is het zelfstandig online studeren iets voor jou!

Lijkt het jou leuk om zelf bij de opleider van werkend Nederland te werken? Bekijk dan snel de openstaande vacatures op NCOI via Indeed.