Wanneer je veel fiets en voornamelijk lange afstanden dan is een e-bike de ideale fiets voor jou. Ga je bijvoorbeeld altijd naar school, werk of sport met de fiets? Dan wil je hier natuurlijk snel zijn, ook al is het ver weg. Een e-bike is een fiets met een elektrische motor, waardoor je gemakkelijk lange afstanden kunt fietsen. Een fiets is vaak ook nog een sneller dan een auto of het openbaar vervoer. Denk maar eens aan de tijd dat je in de file staat, moet parkeren of wachten op de bus. Daarnaast heeft een e-bike nog meer voordelen en daar vertellen we je alles over in dit artikel. Lees dus snel verder!

Stimuleert dagelijkse beweging

Wanneer je snel geneigd bent om in de auto te stappen of het openbaar vervoer te gebruiken om op je bestemming te komen, dan is een e-bike de ideale oplossing om meer te bewegen. Door middel van een e-bike zul je vaker de fiets pakken, ook voor langere afstanden. Wanneer je een zware route met de fiets moet afleggen door bijvoorbeeld de vele heuvels, zul je misschien sneller de auto pakken. Met een flyer e bike heb je hier geen last meer van, want door elektrische trapondersteuning is bergop fietsen minder zwaar. Hierbij verbrandt je dan ook de nodige calorieën. Uiteraard verbrand je met een normale fiets meer calorieën, maar met een elektrische fiets zul je vaker op de fiets stappen. Hierdoor is een e-bike een goede manier om je gezondheid en dagelijkse beweging te stimuleren. 

Lage onderhoudskosten

Daarnaast zijn de kosten die je aan een e-bike hebt, ook erg laag. Wanneer je de e-bike eenmaal hebt aangeschaft, zullen de kosten laag blijven. Je zult enkel wat energie verbruiken om de accu van je e-bike weer op te laden. Dit is natuurlijk niet te vergelijken met de prijzen van benzine en die van je treinkaartje. Daarnaast ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu door bijvoorbeeld een elektrische fiets met lage instap voor ouderen aan te schaffen. Je zult namelijk bijdragen aan het verminderen van de CO2-uitstoot. 

Kortom, een e-bike is de ideale fiets voor lange afstanden. Je bent snel op je bestemming door de elektrische trapondersteuning in de fiets. Daarnaast stimuleert het je dagelijkse beweging en zul je veel calorieën verbranden zonder dat je het doorhebt. Bovendien heeft een e-bike lage onderhoudskosten en ben je ook nog eens goed bezig voor het milieu.