In de badkamer en je toiletruimte van het huis breng je misschien meer tijd door dan je in eerste instantie denkt. Daarnaast zijn het meestal de kleinste ruimtes van het huis, waardoor ze vaak vergeten worden. Toch zijn de badkamer en toiletruimte erg belangrijk en kunnen je woning dan ook helemaal afmaken. Wanneer het tijd is om je badkamer of toilet een makeover te geven, wil je natuurlijk wel meegaan met de laatste trends. Daarom vertellen we je in dit artikel alles over de nieuwste trends voor de badkamer en het toilet van 2022.

Een design badkamer

Ten eerste is alles omtrent design elementen helemaal hot in 2022 voor jouw sanitair. Dit zie je dan ook terugkomen in de badkamer, maar ook in het toilet. Hierbij zijn we rustige kleuren, zoals zwart, wit en beige, terugkomen. De wastafel is vaak een donkere kleur of zelfs helemaal zwart in de vorm van een rechthoekig blok. Om een design badkamer te creëren is de wastafel dan ook vaak een hangend meubel. Hierboven hangen één of meerdere ronde spiegels van een groot formaat. Als we kijken naar het bad is dit een losstaand bad in een ovale vorm. De hoeken van het bad zijn dus afgerond. Naast dat dit er mooi uitziet, ligt het ook nog eens heerlijk. De douchewanden zijn vaak van glas, waarbij in sommige gevallen nog matzwarte metalen elementen in terugkomen. Een design badkamer is dus echt strak ingericht met rustige kleuren. 

Een design toilet

Zoals gezegd is ook een design toilet een absolute must als je kijkt naar de nieuwste trends van 2022. De tijden dat een toilet een witte ruimte is met enkel een wc is voorbij. Je kunt ook zeker in het toilet helemaal uitpakken als het gaat om interieur. Zo kun je kiezen voor een mooie chique marmeren muur, maar ook opvallende tegels in bijvoorbeeld een gouden kleur misstaan zeker niet. Verder zijn de details van het toilet, zoals de toiletrolhouder, de drukknop van het toilet en de kraan van de wastafel vaak in goud of matzwart. 

Kortom, wanneer het gaat om de nieuwste trends voor in de badkamer en het toilet van 2022 is design het allesomvattende woord. De badkamer is strak ingericht met rustige kleuren en vaak matzwarte elementen. Voor de inrichting van het toilet mag ook zeker uitgepakt worden. Denk hierbij aan een chique of opvallende muur met gouden of matzwarte details.