Inmiddels is het al heerlijk weer in Nederland en daar willen we natuurlijk optimaal gebruik van maken. Niets is lekkerder dan even in je tuin een momentje voor jezelf kunnen nemen in de zon. Hierbij is het dan wel zo fijn als je tuin al helemaal klaar is voor de zomer en je er direct in kunt gaan zitten als de eerste zonnestralen schijnen. Toch zijn er wel een aantal dingen belangrijk als je je tuin gaat inrichten en daar vertellen we je alles over in dit artikel. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Waar komt de zon op en waar gaat de zon onder?

Ten eerste is het belangrijk om te bedenken waar de zon opkomt en weer ondergaat. Zo vind je namelijk de plek in je tuin met de meeste zonuren. Het is namelijk om hier een plekje te creëren waar je heerlijk kunt genieten en kunt zonnen. Dit kun je creëren door hier in een mooi loungeset tuin te plaatsen. Hier kun je gezellig met vrienden of familie een zonnige dag of zomeravond doorbrengen. Zet wat hapjes en drankjes op tafel en je hebt al helemaal het zomerse gevoel. Daarnaast biedt een loungeset natuurlijk ook een heerlijke plek om even alleen te ontspannen. Even je ogen dichtdoen in de zon en lekker bijkleuren. 

Creëer een plekje in de schaduw

Naast een plekje in de zon is het ook belangrijk om een plek in de schaduw te creëren. Op de heetste zomerdagen is het ook fijn als je even de schaduw kunt opzoeken. Dit kun je doen door leuke tuinstoelen onder een veranda of parasol te plaatsen. Wanneer je hier ook een tafel plaatst, is het de perfecte plek om te dineren of te lunchen. Op een warme zomeravond is het leuk om met familie en vrienden de barbeque aan te steken en dan kan een tuintafel met tuinstoelen niet ontbreken. Ook hier kun je natuurlijk alleen een goed boek lezen en even tot rust komen. Een plekje in de schaduw is dus onmisbaar. 

Kortom, wanneer je je tuin gaat inrichten is het fijn om zowel een plek in de zon als in de schaduw te creëren. Plaats een mooi loungeset op een plek waar je de meeste zonuren hebt, zodat je hier kunt genieten van het mooie weer. Daarnaast is het ook aan te raden om een tuintafel met tuinstoelen te plaatsen in de schaduw. Zodat je hier kunt lunchen, dineren of een goed boek kunt lezen.