Wanneer je een nieuwe telefoon nodig hebt of gewoon graag een nieuwe telefoon wilt, heb je erg veel keuze om uit te kiezen. Zo kun je ervoor kiezen om een toestel los aan te schaffen of in combinatie met een abonnement. Hoe maak je de juiste keuze hierin en wat past het beste bij jou? Dat gaan we in dit artikel behandelen, zodat je precies weet of je beter een toestel los kunt kopen of juist een toestel in combinatie met een abonnement. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder!

Wat is goedkoper?

Wanneer je een nieuw toestel wilt aanschaffen is de prijs natuurlijk ook niet geheel onbelangrijk. Een nieuwe telefoon is een investering voor de lange termijn. Je gaat er namelijk wel vanuit dat je een paar jaar met het toestel kunt doen. Daarnaast gebruiken we onze telefoon tegenwoordig dagelijks en soms zelfs voor werkgerelateerde activiteiten. Hierdoor is het belangrijk dat het toestel en abonnement bij jou past voor de voordeligste prijs. Wanneer je een abonnement voor 24 maanden, dus twee jaar afsluit, ben je voordeliger uit als je kiest voor bijvoorbeeld een iphone 12 kopen in combinatie met een abonnement. Doordat een provider weet dat je voor een langere tijd klant zult zijn, kunnen ze een scherpe prijs aan je aanbieden voor het toestel. 

Maandelijks opzegbaar

Vaak wordt als nadeel van een vast abonnement aangegeven dat je voor een langer termijn vast zit aan een bepaald bedrag per maand. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Je kunt er namelijk voor kiezen om een contract af te sluiten wat je maandelijks kunt opzeggen. Hier betaal je een klein bedrag per maand voor aan de provider. In de meeste gevallen is dit twee euro per maand. Wanneer je dan je abonnement wilt opzeggen, hoef je alleen nog de eventuele resterende kosten voor je toestel te betalen. Wees je er wel bewust van dat je dit bedrag dan in één keer zult moeten betalen. 

Kortom, het is in de meeste gevallen voordeliger om voor een toestel in combinatie met een abonnement te kiezen. Je kunt ervoor kiezen om dit abonnement maandelijks opzegbaar te maken. Op deze manier zit je niet vast aan maandelijkse kosten, wat het voornaamste voordeel is van een los toestel. Je kunt het abonnement dan op ieder moment opzeggen, waarbij je dan enkel nog de eventuele resterende kosten voor het toestel moet betalen.