Na een drukke dag is het belangrijk om in de avond even tot rust te komen en te ontspannen. Een ultiem verwen- en rustmoment voor jezelf kun je dan ook vaak vinden in de badkamer. Door een goede douche of een goed bad te nemen, kun je even je gedachten verzetten of juist de gebeurtenissen op de dag verwerken. Hierbij kunnen een aantal elementen je helpen om helemaal tot rust te komen. In dit artikel geven we je dan ook een aantal tips om optimaal te kunnen ontspannen in je eigen badkamer. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder. 

Neem de tijd

Ten eerste is het belangrijk om op momenten waar je je rust kunt pakken dit ook te doen. Ga dus niet gehaast onder de douche of in bad. Hierdoor zit je alsnog in chaos en snelheid van de rest van de dag, terwijl dat het belangrijk is om tot rust te komen voordat je gaat slapen. Het beste hiervoor is om even heerlijk in een ligbad te gaan liggen en dan ook de tijd te nemen. In een ligbad kom je dan ook beter tot rust dan onder de douche. Natuurlijk is de houding die je aanneemt in een bad al veel rustgevender dan onder een douche en daarnaast zul je ook meer de tijd nemen voor jezelf als je in een bad gaat liggen. Zet dus een muziekje aan of een serie waardoor je even je gedachten kunt verzetten. 

Een selfcare moment

Het is hierbij dan ook tijd voor een selfcare moment. Neem de tijd om je lichaam net even wat extra aandacht te geven en te verzorgen. Smeer een verzorgend masker op voordat je in bad gaat of smeer jezelf in met een hydraterende bodylotion na een uitgebreide douche. Je zult merken dat je daarna veel beter in je vel zit. 

Creëer een rustgevende sfeer 

Wanneer je de tijd neemt en een selfcare moment wilt hebben, is het ook fijn als de ambiance daar goed voor is. Zorg er dus voor dat jouw badkamer een rustgevende uitstraling heeft. Wanneer je niet je hele badkamer wilt verbouwen, kun je dit ook al terug laten komen in een aantal badkameraccessoires. Kies voor dezelfde neutrale badkameraccessoires om zo een rustgevend geheel te creëren. Daarnaast kun je ook nog wat kaarsjes aansteken om het ultieme spa gevoel te ervaren. 

Kortom, om optimaal te ontspannen in je eigen badkamer is het belangrijk dat je de tijd hiervoor neemt, een selfcare moment inplant en je badkamer een rustgevende sfeer uitstraalt.