Misschien heb je er wel eens van gehoord wanneer je tegen iemand zei dat je niet lekker in je vel zit. Wanneer je last hebt van heftige en pijnlijke menstruaties, moeite met slapen, moeite met afslanken, huidproblemen of problemen met je spijsvertering kan het namelijk zo zijn dat je hormoonhuishouding niet in evenwicht of zelfs verstoord is. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar gelukkig zijn er een aantal dingen die je kunt doen om je hormoonhuishouding weer in balans te krijgen. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder. 

Een gezond gewicht

Het komt vaak voor dat de hormoonhuishouding van mensen met overgewicht ontregeld is. Om van je klachten af te komen is het dan ook belangrijk om af te vallen en een gezond gewicht te hebben. Dit kun je natuurlijk doen door gezond te eten en veel te bewegen. Het is belangrijk dat je gevarieerd eet, zodat je al je voedingsstoffen binnen krijgt en veel water drinkt. Dit is misschien makkelijker gezegd dan gedaan. Wanneer je al vele pogingen hebt gedaan om af te vallen en het maar niet wilt lukken, is het misschien verstandig om hulp in te schakelen om je doel te behalen en je beter te laten voelen. Het is dan mogelijk om te kiezen voor liposuctie. Hierbij worden plaatselijke vetophopingen weggehaald, waardoor je snel gewicht zult verliezen. Je zult hierbij geen last hebben van liposuctie littekens, vanwege de kleine incisies op een onopvallende plaats. Het is hierbij wel belangrijk dat je na de behandeling gezond blijft leven. 

Na een zwangerschap

Daarnaast komt het ook vaak voor dat de hormoonhuishouding na een zwangerschap niet meer in evenwicht is. Dit is natuurlijk voorstelbaar, aangezien er veel hormonen bij een zwangerschap komen kijken. Daarnaast ben je ook nog eens aangekomen in gewicht wat niet bijdraagt aan een goede hormoonhuishouding. Dit gewicht is er vaak ook moeilijk weer af te krijgen, waardoor een buikwandcorrectie na zwangerschap een oplossing kan bieden. Hoe zwaar de ingreep is, verschilt per persoon en heeft te maken met verschillende factoren. Denk hierbij aan de wens van de patiënt, voorgaande operaties en mate van aantasting van de buik door strae of een uitgerekte huid. Het is wel verstandig om dit te doen nadat je kinderwens vervuld is. 

 

Kortom, om je hormoonhuishouding weer in balans te krijgen, is het belangrijk om een gezond gewicht te hebben. Wanneer je dit niet zelf lukt, kun je hiervoor hulp inschakelen en een liposuctie of buikwandcorrectie laten uitvoeren.