Heb jij een guilty pleasure? Eigenlijk is het een term die je niet te serieus moet nemen. Iets waar je blij van wordt, daar hoef je je eigenlijk niet schuldig om te voelen, toch? Zeker niet als je er niemand kwaad mee doet. Toch is het een uitdrukking die bijna iedereen wel kent, en die staat voor dingen waar je blij van wordt. Dit terwijl ze misschien eigenlijk niet zo chique zijn, of door anderen een beetje raar worden bevonden. Heb jij die ook? En zo ja, welke dan?

Met een wijntje op de bank

Een goed glas wijn, dat is een serieuze zaak. Je zoekt hem met zorg uit, en geniet er het liefst van in combinatie met een bijpassend gerecht, of toch minimaal in goed gezelschap. Of niet? Er zijn heel wat mensen die het minstens zo heerlijk vinden om gewoon aan het einde van de dag, onderuitgezakt op de bank, een witte wijn te drinken. In joggingpak en wel, met als ‘bijpassend gerecht’ een zak chips onder handbereik. Niks mis mee hoor. Het gaat erom dat jij er lekker van kunt genieten, op welke manier je dat dan ook doet. Online wijn kopen om er op de bank van te genieten: gewoon doen!

Een hele foute tv-serie

Er zijn van die tv-series, die eigenlijk niemand echt serieus neemt. Die je niet kijkt om je blik op de wereld te verbreden, om kennis op te doen of om zelfs maar het gevoel te hebben naar iets te kijken dat een klein beetje kwaliteit heeft. Nee, een ‘goede’ real-life serie of een ander ‘pareltje’ met hetzelfde niveau, kijk je gewoon omdat je het lekker vindt. Niks goeds of verheffends aan, je bent er misschien ook niet trots op, maar oh, wat is het heerlijke televisie!

Wat dacht je van muziek uit de jaren ’80?

Als er één decennium als ‘fout’ de boeken in is gegaan, dan zijn het wel de roemruchte jaren ’80. De kledingstijl was op zijn zachtst gezegd bijzonder, net als de kapsels en de overdaad aan schreeuwerige make-up en accessoires. En dan hebben we het nog niet eens over de muziek gehad…

Muzikale hoogstandjes kun je de hits uit deze tijd nauwelijks noemen. Maar lekker meezingen, of brullen, dat kan er wel prima op. Net als lekker dansen, springen of zelfs stofzuigen. Heb jij ook een voorkeur voor deze ‘foute’ muziek? Niets mis mee, men was er veertig jaar geleden niet voor niets zo dol op!