Wat heb jij deze zomer in gedachten, qua looks? Waar vrouwen vaak al lang voor de zomer start zo hun ideeën hebben over wat zij deze zomer ab-so-luut nodig gaan hebben om perfect voor de dag te komen, laten de meeste heren het wat meer over zich heen komen. Als ze wat nodig hebben, dan kopen ze het wel. Of wanneer ze iets moois zien, dat kan ook. Toch zijn er een paar dingen waar je best vooraf al even over na kunt denken, zodat je ze meteen als het mooie weer aanbreekt al in huis hebt.

Heb je de juiste schoenen in huis?

Herenschoenen zijn over het algemeen steviger, zwaarder en minder luchtig dan damesschoenen. Vaak zijn zij van gesloten leer, of wordt er gekozen voor stevige sneakers. Niets mis mee, gedurende een heel groot deel van het jaar, maar tijdens de écht zomerse weken wel een beetje aan de warme kant.

Voor veel mannen geldt dat het qua zomerse schoenen ‘alles of niets’ is. Op een niet zo warme dag trekken zij de schoenen aan die ze het hele jaar door dragen, maar schijnt de zon uitbundig dan wordt er ook meteen overgestapt op teenslippers. Daarop kun je echter lang niet overal aankomen. Naar je werk op teenslippers? In de meeste gevallen geen goede keuze. En ook de stad in of ergens op bezoek is misschien niet de beste keuze, met je slippers aan. Op zoek gaan naar schoenen die wat luchtiger zijn dan je normale schoenen, maar gekleder dan een paar slippers, kan dus een slimme keuze zijn. Kies voor instappers van canvas bijvoorbeeld, dat is al een stuk zomerser en toch netjes. Alhoewel zomerse schoenen voor heren minder opengewerkt zijn dan die voor vrouwen is er toch genoeg keuze die ervoor kan zorgen dat jouw schoenen bij je zomerse outfit passen, en je voeten niet opwarmen tot het kookpunt als de zon uitbundig schijnt.

De jacht naar de perfecte zonnebril

Zelfs mannen die niet zo van de accessoires zijn, maken in de zomer vaak een uitzondering. Want een goede zonnebril, dat is niet alleen een mooi accessoire, hij is ook nog eens echt nuttig om je ogen te beschermen tegen de zon. Een goede reden waarom een zonnebril heren meestal wel bevalt. Wil je een beetje goed voor de dag komen, dan bekijk je voor de zomer begint al even wat de trends zo’n beetje zijn, en ga je op tijd op zoek naar een nieuw exemplaar. Kies er eentje die niet alleen mooi is om te zien, maar die ook je ogen goed tegen zonlicht beschermt, dan heb je er het meest aan.