Heb je een dagje vrij of zelfs een paar uurtjes? Dan is het heerlijk om deze tijd creatief te benutten. Hierdoor kun je even je hoofd leeg maken en lekker ontspannen. Dit is natuurlijk ook leuk om samen te doen met vriendinnen, waardoor je het ook nog eens gezellig maakt. Dan is het natuurlijk de vraag welke creatieve activiteit je kunt gaan doen. Lees dan snel verder, want in dit artikel bespreken we een aantal ideeën voor een creatieve dagbesteding. 

Diamond painting

Een nieuwe trend is diamond painting. Hierbij maak je een kunstwerk door middel van kleine steentjes op een canvas doek te plakken. Deze steentjes plak je allemaal erg zorgvuldig volgens een bepaald patroon. Hierdoor kun je er elk gewenst kunstwerk mee maken dat jij wilt, zo kun je kiezen voor een landschap, bloemen, dieren of zelfs je eigen foto. Daarnaast zijn er ook speciale diamond painting kind patronen, waardoor je dit ook gezellig met je kind kan doen of een ander familielid, zoals je broertje, zusje, nichtje of neefje. Voor diamond painting heb je een aantal benodigdheden nodig die je bij de diamond painting shop kunt verkrijgen, zoals een canvas doek, de steentjes, een diamond painting pen, een schudbakje en een pincet. 

Tekenen

Daarnaast is het ook erg leuk om te gaan tekenen, hierdoor kun je je eigen creativiteit kwijt. Het is dan ook erg ontspannend om te doen en je kunt alles maken wat je maar wilt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om van tevoren iets uit te printen en dit te gaan inkleuren of juist helemaal blanco te beginnen. Wanneer je het met meerdere mensen gaat doen, kun je er ook voor kiezen om een bepaald thema aan de tekenmiddag te verbinden of juist een teken spel te spelen. Is er binnenkort iemand jarig of een andere feestelijke gelegenheid? Maak dan allemaal een tekening voor die persoon, er is namelijk niets leukers dan een persoonlijk kado krijgen waar moeite in is gestoken.