Ben je van plan je om te scholen tot leraar en wil je dit misschien dan doen op latere leeftijd? Gefeliciteerd, dit is een erg goede keuze! In dit artikel zullen wij je uitleggen waarom dit zo’n goede keuze is. Ben je nog aan het twijfelen? Lees dan ook vooral verder, zodat je wat meer informatie krijgt over het omscholen tot leraar op latere leeftijd. 

Veel vraag naar docenten

Ten eerste is er erg veel werk te vinden in het onderwijs. Er is een enorm tekort aan leraren, waardoor je snel een baan zult vinden. Dit is natuurlijk erg positief, aangezien het een risico is om je op latere leeftijd om te scholen en je baan op te zeggen. In het onderwijs hoef je in ieder geval niet lang te zoeken naar een geschikte baan. Bovendien is er ook een tekort aan pedagogen, waardoor de opleiding pedagogiek ook erg geschikt is voor omscholing op later leeftijd. Hierbij ben je natuurlijk ook erg nauw betrokken bij de opvoeding van kinderen.

Deeltijd opleiding

Daarnaast is het mogelijk om een deeltijd opleiding te volgen. Dit wil zeggen dat je eigenlijk de hele week werkt en daarnaast een studie volgt. Bij een voltijd opleiding is dit exact andersom. Dit is natuurlijk ideaal als je je wilt omscholen. Je kunt namelijk direct aan de slag gaan en je kennis toepassen in de praktijk. Bovendien ben je ook direct verzekerd van een baan en zul je niet na het behalen van je diploma moeten solliciteren. Daarnaast zijn er ook nog andere opleidingen die de mogelijkheid bieden om de opleiding in deeltijd te volgen. Zo is het bijvoorbeeld ook mogelijk om de secretaresse opleiding in deeltijd te volgen waarbij je direct aan de slag gaat als secretaresse en daarnaast ook nog de opleiding volgt. Als secretaresse sta je garant voor secretariële ondersteuning en managementsupport. Dit is in elk bedrijf van toepassen, dus ook in onderwijsinstellingen.