Voor sommige meiden is het kiezen van een beroep iets heel eenvoudigs. Ze hadden als klein meisje hun droombaan al heel duidelijk voor ogen en kiezen vervolgens de opleiding die daarbij past. Maar dat geldt lang niet voor iedereen. Er zijn heel wat meiden die worstelen met de vraag wat ze precies willen gaan doen. Ben je een creatieveling? Of ben je juist meer het zakelijke type? Of beschik je misschien over beide eigenschappen? In dat geval kun je ze heel goed combineren in je toekomstige baan!

De uitdagende mediawereld

Overal om ons heen worden we dagelijks geconfronteerd met de media. Natuurlijk zijn er de traditionele media, zoals radio, televisie en krant, maar daar zijn in de loop der jaren dankzij het internet nog veel opties bijgekomen. Op het gebied van de media kun je alle kanten uit. Misschien ben jij die creatieveling die in staat is om de meest fantastische content te creëren? Of wil je juist liever een eigen onderneming starten of leiding geven aan een team bij een bestaand mediabedrijf? Het ligt allemaal binnen handbereik als je de opleiding creative business volgt. Dit is een brede managementopleiding waarin de focus juist ligt op de combinatie van creatief en commercieel denken. Je kunt zelfs al tijdens je studie zelf een onderneming starten. Dat scheelt alvast weer zoeken naar een stageplaats!

Het afwisselende horecaleven

Een heel andere, maar minstens zo leuke optie, is een carrière starten in de horecawereld. Zeker wanneer je daarbij focust op de hotelbranche heb je heel wat opties. Met de hogere hotelschool als basis kun je werkelijk alle kanten op. Een deel van deze opleiding kun je volgen op een tropische locatie. Wat dacht je van Zuid-Afrika, Thailand of Bali? Op één van deze locaties word je in een echt hotel klaargestoomd voor het echte werk en daardoor heb je een grote kans om direct je droombaan in de hotelbranche te vinden.