Droom je van een vakantie op een tropische bestemming? Lekker relaxen in je eigen privézwembad? Lekker languit liggen in de zon, genietend van een heerlijke cocktail? Maar zit het er om budgettaire redenen of vluchtbeperkingen niet in? Geen probleem, want met een paar slimme investeringen creëer je thuis in je eigen achtertuin precies zo’n vakantieparadijs. En het mooie is dat je er dan veel vaker van kunt genieten dan tijdens die twee weken op een verre bestemming!

Verkoeling op een warme zomerdag

De zon brandt op je huis, binnen is het snikheet en het enige dat je nog wilt is jezelf lekker in het water laten zakken, je ogen dichtdoen en genieten. Herkenbaar? Dan is het tijd om in actie te komen. Met voldoende ruimte in de achtertuin is een zwembad zo geregeld. Van een los zwembad dat je opbouwt zodra het zomerweer zich aandient tot aan een exemplaar van polyester dat je kunt ingraven, de mogelijkheden zijn legio. Houd er bij het bepalen van de afmetingen rekening mee dat je misschien af en toe bezoek zult krijgen van een paar vriendinnen die graag wat tijd bij jou in het zwembad willen doorbrengen.

Jouw eigen cocktailbar

In de boekwinkels zijn leuke boekjes te vinden met daarin recepten voor de heerlijkste cocktails. Met of zonder alcohol, je kunt alle kanten op. Het zelf maken van cocktails is ook een hele leuke bezigheid om samen met vriendinnen te ondernemen. Gewoon de juiste ingrediënten in huis halen en mixen maar. Met een paar comfortabele ligbedden in de tuin kun je vervolgens lekker onderuit zakken en genieten van je zelfgemaakte creaties. Zo waan je jezelf toch werkelijk even op een tropisch eiland?

De keuken in de tuin

Steeds meer mensen kiezen voor de aanschaf van een heuse buitenkeuken. Daarmee ben je in staat om op elke zomerse dag lekker buiten te kokkerellen. Wedden dat je buren al vrij snel een keer bij je aanschuiven?