Modern exterieur behouden met screens: 5 kleuren tips!

De tuin is steeds vaker een verlengde van de binnenruimte van een woning en daarmee doet de inrichting ervan ertoe. Niet alleen wordt er bewust gekozen voor een strakke indeling van de tuin als deze in het verlengde ligt van een modern interieur, maar is ook de kleurstelling enorm belangrijk om een eenheid te creëren. Juist in die overgang van binnen naar buiten treffen we de raampartij die vraagt om zonwering op maat. En dan rijst de vraag: in welke kleur? 

Als je weet dat screens in maar liefst negentig kleuren worden aangeboden, is er altijd wel een kleur die aansluit op het interieur. Zo vloeien niet alleen de zichtlijnen mooi in elkaar over, maar worden ook de kleuren van binnen naar buiten doorgezet of juist complementair naar elkaar toegebracht. Een spel dat interieurarchitecten graag spelen, maar tuinarchitecten ook. Wie zich erin verdiept komt zelf ook een eind. We geven vijf tips!

Scandinavisch grijs, zwart en wit

Het lijkt misschien saai, maar kan een goeie duit in het zakje doen als het gaat om het complementeren van een minimalistisch Scandinavisch interieur. Een interieur dat rust uitstraalt en waar licht de ruimte krijgt.

Let op!

De kleur bepaalt ook de hoeveelheid bescherming van ultraviolette straling. Een donkere kleur laat minder licht en stralen door dan een lichte kleur.

Beachy zandkleuren

Heb jij bij de inrichting van je woning gekozen voor een moderne beachy look, dan zal je veel wit, maar ook veel zandkleuren (van okergele tot bruintinten) in huis hebben. Het kan heel fraai zijn om die kleur ook door te trekken naar buiten toe en voor screens te kiezen in zo’n zachte zandkleurige tint. Vanuit je tuin is de aanblik direct zomers.

Bohemian bont

De bohemian style is hot en staat voor: doe lekker waar je zin in hebt. De bohemian stijl varieert van natural producten zoals veel hout, riet en bamboe tot aan een bonte mengeling van vloeren, muren en producten in allerlei kleuren zoals die van de bekende kelims, tapijten uit Turkije of Pakistan. Prachtig dieprood, intens blauw en ga zo maar door. Zie je die screens al hangen?

Passend bij hout

Is jouw woning aan de buitenkant betimmerd met houten delen in bijvoorbeeld een stijlvolle zwarte beits, dan is het prachtig om daar de kleur van de screens op af te stemmen. Screens in een antraciet kleur of wat lichter richting een grijstint, maken de uitstraling van je huis dan helemaal af.

Let op!

Ook de kleur van het frame is vrij te kiezen. Dat kan in standaardkleuren, maar je kunt ook het frame laten coaten in een gewenste ral kleur.

Passend bij de steen

Kent jouw huis buitenmuren in een rode of een witte steensoort? Of misschien wel een gele tint? Dan is het een uitdaging om daar de mooiste kleur screens bij te zoeken. Je kunt de kleur versterken door deze dichtbij de kleur van de steen te kiezen. Je kunt ook kiezen voor een contrasterende kleur. Voor ton-sûr-ton of complementair.

Kies voor een totaalplaatje

Het is misschien best een zoekplaatje, maar met de hulp en het advies van onze ervaren mensen, kom je altijd tot de juiste keuze. Ga niet over een nacht ijs en kies de kleur waar je jarenlang plezier van gaat beleven, passend bij zowel jouw interieur als de buitenzijde van je huis, inclusief de tuin. Kies voor een mooi geheel.