Van bruisend steden tot pittoreske dorpjes die geschiedenis uitademen. Italië is the place to be voor jouw droomvakantie.

Italië heeft alles in zijn mars om je een onvergetelijke tijd te bieden. Geniet van een lekkere Tagliatelle al ragu aan de oevers van het Lago di Como of sip aan een heerlijk kopje koffie op het wereldberoemde Piazza San Marco in Venetië.

Laten we een duik nemen in wat Italië jou te bieden heeft!

Cultuur opsnuiven in de steden

De steden in Italië ademen allemaal geschiedenis en cultuur uit. In steden als Rome, Firenze en Napels vind je op elke hoek van de straat wel een bezienswaardigheid die de moeite is om een bezoekje te brengen.

In de Italiaanse steden zie je nog steeds heel hard de invloed van het Romeinse rijk, maar ook die van de Katholieke Kerk. Als je in Rome bent, vergeet dan zeker niet om de paus bezoekje te brengen in Vaticaanstad.

In Italië vind je ook de stad van de koffie terug, namelijk Triëst of Trieste. Een stadje helemaal tegen de grens met Slovenië, maar wel de bakermat van de heerlijkste koffie. Het is ook in deze stad dat in 1933 illy koffie is ontstaan.

Gondelen in Venetië

Als je passeert in Triëst, vergeet dan zeker geen tussenstop te houden in Venetië. Dit is één van de meest beroemde plaatsen ter wereld. Reserveer een gondel en verken de stad via de vele waterwegen. Je tripje naar Venetië kan je dan beëindigen met een heerlijke Lavazza koffie op het San Marcoplein.

Stoom afblazen aan één van de vele meren

De mooiste plekken van Italië vind je onder meer terug bij de vele prachtige meren die Italië huisvest. Zeker de meren in het Noorden van Italië zijn een bezoekje waard. Daar zijn twee van de meest bekende meren ter wereld gelegen, namelijk het Lago di Garda en het Lago di Como.

Rondom deze meren vind je heel veel pittoreske dorpjes waar de tijd is blijven stilstaan op een romantische manier. Heel veel kleine straatjes met gezellige barretjes en restaurantjes naast de meren. De perfecte plek om te smullen van Italiaanse culinaire hoogstandjes zoals pasta en pizza.

Daarbovenop zijn de meren ook heel toegankelijk om naar op reis te gaan met je kinderen. Zo is er recent een fietspad van 400 kilometer lang aangelegd rond het Lago di Garda. Super tof voor een fietstocht langs het water met het hele gezin.

Start al maar met inpakken!

Wij zijn alvast begonnen met inpakken, jij toch ook? Hopelijk zien we je daar aan één van de vele meren!