Ben je toe aan een nieuwe inrichting? Of wil je je woonkamer simpelweg wat gezelliger maken? Dan is de sfeer van de woonkamer erg belangrijk en deze sfeer kun jij op verschillende manieren toevoegen. Daarbij blijft het wel belangrijk dat je bij je eigen stijl blijft en het op deze manier persoonlijk maakt. Hierdoor is jouw woonkamer uniek en dat is wel fijn aangezien je met je geliefde(n) daar toch veel tijd doorbrengt. Maar hoe voeg je dan sfeer toe aan je woonkamer? Lees dan snel verder voor die handige en effectieve tips!

Varieer met structuur

Door te werken met verschillende structuren maak je je woonkamer uniek en sfeervol. Het is dan ook zeker niet makkelijk om te werken met verschillende structuren en kan dus een uitdaging zijn. Desalniettemin is het het proberen waard, want als het goed uitpakt is het effect adembenemend. Zo kun je ervoor kiezen om structuur toe te voegen aan je muur door middel van behang of het aanbrengen van beton ciré. Daarnaast kun je er ook voor kiezen om met behulp van een vloerkleed warmte en sfeer toe te voegen aan je interieur. Bovendien kun je structuur ook toevoegen in details, kies bijvoorbeeld voor een leuk kussen of een mooie vaas met reliëf. 

Spelen met kleur

Naast variëren met structuur is het ook belangrijk om te variëren met kleur. Dit is een van de beste manieren om direct sfeer toe te voegen aan je woonkamer. Niemand vind het tenslotte leuk om in een saaie grijze woonkamer te zitten. Je kunt er natuurlijk voor kiezen om dit door te voeren door grote meubels in een kleur aan te schaffen, zoals een bank in een kleur als roze of blauw. Daarentegen kun je er ook voor kiezen om het juist in de details door te voeren, zoals kussens, kaarsen en accessoires in een leuke kleur. Het voordeel hiervan is dat je ook weer makkelijk de kleur kunt aanpassen en weer een hele andere sfeer in je woonkamer kunt creëren

Werk met verlichting

Sfeer kun je ook heel goed creëren met verlichting. Verlichting is tenslotte erg belangrijk als het gaat om je interieur. Als je kiest voor fel blauw licht ontstaat er ook een kille sfeer in je huis en dit wil je natuurlijk niet. Kies dan ook voor een warme kleur licht, maar let hierbij op dat het niet te geel licht is. Wanneer je ervoor kiest om dimbare led-verlichting te kopen, kun je het licht precies aanpassen zoals jij het wilt en de gewenste sfeer creëren.