Jim Bakkum is zanger, presentator en (musical)acteur. Geboren in Egmond-Binnen op 10 augustus 1987. 

Hoe het begon

Hij werd bekend in 2002 door zijn deelname aan Idols, een talentenjacht. Hij heeft het programma toen helaas niet gewonnen, maar werd tweede. Desondanks heeft Jim er een mooie carrière aan overgehouden. Na zijn deelname aan Idols bracht hij zijn eerste single uit, wat direct een hit werd. Ook zijn tweede single ging erg hard en belandde in de ‘Mega Top 50’. In 2003 gaf hij een concert in een uitverkochte Heineken Music Hall. In 2004 verscheen het tweede album van Jim en speelde hij in de ‘Wonderlijke Efteling Show’. Daarna ging het snel. Een derde album, deelname aan verschillende televisieprogramma’s, zoals ‘Dancing With The Stars’, en een rol in de film ‘Afblijven’. De verfilming van het boek van Carry Slee. In 2007 was zijn eerste klus als presentator, namelijk voor het tv-programma ‘De weg naar Fame’, wat werd uitgezonden op RTL 4. Ook in dit jaar gebeurde er weer genoeg, zoals een kledinglijn in samenwerking met Vroom & Dreesman en zijn solo theatertour. 

Wat doet Jim nu?

Nog steeds is Jim Bakkum te vinden in de entertainmentwereld en heeft hij een grote film in de film ‘Onze Jongens’, waar vorig jaar een tweede deel van uit is gekomen. Daarnaast heeft hij ook een rol in de film ‘Huisvrouwen bestaan niet 2’. Helaas gooide het coronavirus afgelopen jaar roet in het eten voor Jim Bakkum. Zo kon zijn solo theatertour niet doorgaan en werden de opnames voor een nieuwe film, genaamd ‘Zwaar verliefd 2’, stilgelegd. In 2020 werd daarnaast ook nog bekend dat hij speelt in de film ‘Casanova’s’ die vanaf oktober te zien was in de bioscoop. 

Privéleven 

Na verschillende relaties kwam Jim Bakkum tijdens de musical ‘Grease’ Bettina Holwerda tegen. Bettina is ook actrice en zangeres. In haar jeugd heeft ze vooral intensief gedanst, denk hierbij aan klassiek ballet, show ballet en jazzballet, en heeft ze de theaterschool gevolgd. Vervolgens heeft ze in verschillende theatershows gespeeld, zoals ‘Mamma Mia!’, ‘Fame’ en ‘Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat’. Bovendien is Bettina ook af en toe te zien of te horen op tv en vervult ze rollen als stemacteur, nasynchronisatie en verzorgt ze optredens. Het is dus wel duidelijk dat de werelden van Jim en Bettine op het gebied dan erg dicht bij elkaar liggen. 

 

In 2007 kwamen ze beiden in het ziekenhuis terecht na een bedrijfsongeval, niet lang daarna kondigde ze aan een relatie te hebben. In 2011 zijn Bettina en Jim in Amsterdam in het huwelijksbootje gestapt. Een jaar later werd hun eerste zoon Lux geboren, in 2015 dochter Posy en vorig jaar dochter Molly. Inmiddels woont het gezin in Naarden. 

 

Tegenwoordig kunnen Jim Bakkum vinden op alle social media kanalen, zoals Facebook en Instagram. Op Instagram @jimbakkum heeft hij bijna 250.000 volgers. Hij deelt hier ook veel prive foto’s van zijn vrouw en kinderen. Bovendien verschijnen er vaak berichten over hem in de media en is hij niet meer uit de entertainmentwereld te denken.