Gefeliciteerd! Je krijgt een nieuw gezinslid. Je hebt gekozen voor een kitten of misschien wel een kat uit het asiel. Hiervoor wil je natuurlijk dat alles perfect is geregeld en het beestje zich gelijk thuis voelt, maar wat heb je allemaal nodig en misschien wel de belangrijkste vraag; hoe gaat je nieuwe vriend heten? Lees hier de top 10 populaire kattennamen!

Wat heb je nodig?

Als je een kitten hebt, slaapt hij of zij in het begin natuurlijk veel en heeft dan een plekje nodig om zich terug te trekken. Een volwassen kat moet ook zijn of haar rust op kunnen zoeken en heeft daarom ook een eigen mandje nodig. Verder wil je natuurlijk je meubels netjes houden en daarvoor is het verstandig om een krabpaal te kopen. Zo weet je kat meteen waar de plek is waar hij of zij mag krabben en verder niet aan de meubels mag komen. Katten houden ook erg van klimmen, dus een combinatie van een klim- en krabpaal is perfect. 

Verder moet je kat natuurlijk ook zijn of haar behoeftes doen. Je kan er voor kiezen om een kattenbak in huis te plaatsen. Het nadeel hiervan is dat het wel een ritueel wordt; leeghalen, schoonmaken en vul de kattenbak. Daarnaast kan je er ook voor kiezen om een kattenluikje te maken, zodat de kat gemakkelijk naar buiten kan en zijn of haar behoeftes buiten kan doen. Verder is speelgoed erg belangrijk zodat een kat zich kan vermaken. Vooral jonge katten of kittens zullen hier erg veel plezier aan beleven. Bovendien raakt je kat hiervan ook zijn energie kwijt, waardoor hij of zij geen energie meer zal hebben om aan je meubels te gaan krabben. Oftewel, een win-win-situatie! 

Daarnaast moet je kat natuurlijk eten en drinken. Zorg ervoor dat je een voer- en drinkbakje hebt en deze op een vaste plek zet. Zo weet je kat precies waar dit te vinden is. Verder kun je ervoor kiezen om de gehele dag door eten klaar te hebben staan of om vaste tijden te voeren. Het is handig om dit te overleggen met jouw dierenarts en te bedenken wat het beste voor jouw kat is. Verder is het ook belangrijk om de juiste voeding in huis te hebben. Gewone brokken, maar ook snacks. Ook dit kun je het beste navragen bij je dierenarts. 

Dé naam

Als je dan alle spulletjes helemaal perfect hebt, dan is het natuurlijk nog belangrijk om een naam uit te kiezen. Dit lijkt zo gedaan, maar het is toch een belangrijke keuze. Een kat wordt gemiddeld 15 jaar en dan roep of benoem je toch zolang die naam. Denk daarom dus goed over de naam van je kat na. Om wat inspiratie op te doen, hier de top 10 populaire kattennamen:

  1. Luna
  2. Simba
  3. Tijger
  4. Minoes
  5. Mickey
  6. Tommy
  7. Gizmo
  8. Max
  9. Tommie
  10. Sam

Als je nieuwe gezinslid dan ein-de-lijk thuis is en de perfecte naam heeft, is het belangrijk om hem of haar de tijd te geven om te wennen aan de omgeving en nieuwe spulletjes. Tot slot, heel veel plezier met jullie nieuwe vriend(in)!