Fabrikanten van smartphones ontwikkelen continu nieuwe toestellen. De markt is daardoor steeds volop in beweging en lijstjes met de meest populaire toestellen verschillen dus regelmatig van elkaar. Toch zijn er twee fabrikanten die duidelijk een voorsprong hebben genomen ten opzichte van de rest. Op de eerste plaats is dat Apple, met Samsung als goede tweede. Begin 2020 gold de iPhone 11 wereldwijd als meest populaire smartphone. In het eerste kwartaal van dit jaar werden er ongeveer 19,5 miljoen exemplaren van verscheept.

Statussymbool

Apple heeft met de iPhone duidelijk de toon gezet, waar het de ontwikkeling van mobiele telefoons betreft. Een iPhone is niet alleen een smartphone, maar wordt door velen ook gezien als statussymbool. Daar zijn de prijzen dan ook naar, want een iPhone is met afstand het duurste type smartphone in de markt. Los daarvan wordt het merk alom geroemd om de degelijkheid. Gemiddeld heeft een iPhone een tamelijk lange levensduur en dat is natuurlijk mooi meegenomen, maar mag je ook wel verwachten bij die prijs.

Galaxy A51

Voor wie geen iPhone wil kopen, zijn er legio andere mogelijkheden. De concurrentiestrijd met Apple is lastig te winnen, maar de onderlinge strijd tussen de andere fabrikanten is vrij hevig. Het lijkt er voorlopig op dat Samsung die strijd momenteel het beste weet te leveren. In het eerste kwartaal van 2020 was dit bedrijf koploper van de overige fabrikanten. Met name de Galaxy A51 deed het goed, van dit model gingen wereldwijd 6,8 miljoen exemplaren over de toonbank. Een indrukwekkend aantal, maar nog niet de helft van het aantal iPhones dat verkocht werd.

Sim only

Mocht je één van de genoemde toestellen kunnen bemachtigen, dan is dat op zich een prima keuze. Maar ook met de voorlopers van deze modellen kun je meestal nog heel goed uit de voeten. Zolang het toestel nog in goede staat verkeert, heb je aan een goedkoop sim only abonnement voldoende om aan de slag te kunnen gaan. De markt in gebruikte mobieltjes speelt hier handig op in. Vaak kun je tegen een zeer schappelijke prijs een tweedehands toestel kopen, soms zelfs met wat garantie erbij. Simkaartje erin en je bent direct online!

iPhone 6

Overigens was de iPhone6 de echte bestseller van Apple. Van dit toestel zijn, als we de gewone versie en de plusvariant bij elkaar optellen, komen we op een wereldwijde verkoop van ongeveer 220 miljoen exemplaren.